StoryEditorOCM
OstaloDrniš

Gradski pjevački zbor "Neuma" sudjeluje u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga

Piše Šibenski.hr
23. svibnja 2018. - 10:55

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u Hrvatskoj se od 24. do 26. svibnja 2018. godine održava manifestacija Dani otvorenih vrata udruga.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje i Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša s programom pod nazivom - Prezentacija projekta Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ te radionica o važnosti upjevavanja u cilju razvoja vokalnog aparata.

Spomenuto događanje bit će održano u četvrtak 24. svibnja 2018. godine s početkom u 20 sati u prostorijama Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu (ulaz sa strane).

Prezentacija projekta Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ i radionica na temu važnosti upjevavanja  te praktičnog izvođenja vježbi i rada na glazbenim partiturama, namijenjena je svim dobnim skupinama i profilima posjetitelja.  

Zainteresirani će moći steći uvid u blagodati koje zborsko pjevanje donosi kako pojedincu tako i cjelokupnoj zajednici i upoznati se sa radom i aktivnostima zborskih pjevača.

Zahvaljujući Festivalu zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ koji djeluje od 2013. godine, Drniš je kroz proteklih pet godina postojanja posjetilo dvadesetak gostujućih zborova koji su svojim sudjelovanjem na Festivalu obogatili kulturnu ponudu samoga grada.

03. svibanj 2024 16:58