StoryEditorOCM
OstaloŠibenik

Grad iz proračuna izdvaja 2,6 milijuna kuna za kulturu i civilno društvo: Imate ideju, a nemate novca? Prijavite se do 24. veljače!

30. siječnja 2020. - 10:41

Grad Šibenik u ovoj je godini osigurao ukupno 2,6 milijuna kuna za programe i projekte u kulturi i tehničkoj kulturi te za udruge civilnog društva.

 

Najviše novca od tog iznosa dobit će udruge civilnog društva, nešto više od 1,3 milijuna kuna, dok je oko 1, 2 milijuna kuna osigurano za javne potrebe u kulturi.

 

Za tehničku kulturu u gradskom je proračunu izdvojeno 400 tisuća kuna.

 

Zbog toga je Grad Šibenik raspisao javni natječaj koji će biti otvoren do 24. veljače.

 

Poziv je to svim koji pripremaju razne kulturne akcije i manifestacije, književne, likovne, kazališno scenske, glazbene i plesne programe da se prijave na natječaj. Iz gradske uprave podsjećaju kako su dobrodošli i programi koji potiču međunarodnu kulturnu suradnju, alternativnu kulturu i sadržaje namijenjene mladima.

 

- U svrhu razvoja civilnog društva potičemo izvannastavne odgojne i obrazovne programe i aktivnosti, programe iz područja socijalne skrbi i humanitarne zaštite, skrbi o osobama s invaliditetom. Tu su i programi i projekti udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljenika i osoba treće životne dobi kao i programi zaštite zdravlja – ističu u gradskoj upravi, napominjući kako se svi detalji natječaja kao i obrasci za prijavu mogu pronaći na službenim internetskim stranicama Grada Šibenika.

25. travanj 2024 03:05