StoryEditorOCM
OstaloUskoro urbanistička studija

Godinama rade u neodgovarajućim uvjetima, a zbog građevinskih radova u susjedstvu sve teže funkcioniraju: kad će nova glazbena škola u Šibeniku?

Piše Marija Lončar
22. ožujka 2024. - 14:00

 

 

Šibenska Glazbena škola Ivana Lukačića već godinama radi u potpuno neodgovarajućim uvjetima, daleko od onih kakve bi trebala imati jedna glazbena škola. Nedovoljan broj učionica s obzirom na broj upisane djece, skučen i neadekvatan prostor, ne postojanje koncertne dvorane samo su neki od problema koji muče profesore i učenike te škole, no usprkos tomu polaznici već godinama na raznim natjecanjima pod vodstvom svojih profesora i mentora ostvaraju zavidne rezultate. Gotovo da nema natjecanja s kojeg se učenici šibenske Glazbene škole ne vraćaju ovjenčani nagradama, a škola redovito održava i organizira koncerte cikluse kao i nastupe svojih učenika i profesora, pa je odavno nezabilazan faktor u kulturnom životu Šibenika.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

-Situacija i uvjeti rada dodatno su otežani posljednje dvije školske godine zbog radova na susjednim zgradama. Uslijed svega toga, a i nastavno na višegodišnja nastojanja da se poboljšaju uvjeti rada, Glazbena škola je, uz financijsku potporu Šibensko-kninske županije, naručila izradu stručne urbanističke studije u cilju pronalaženja optimalne lokacije za novu zgradu glazbene škole i koncertne dvorane koju je izradio Arhitektonski fakultet u Zagrebu - poručili su iz Glazbene škole Ivana Lukačića.

Studija će biti prezentirana na okruglom stolu u utorak, 26. ožujka u 18 sati u Kući umjetnosti Arsen, a u šibenskoj glazbenoj školi nadaju se da bi ovo mogao biti prvi korak u rješavanju problema smještaja i lokacije nove zgrade ove umjetničke škole.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

 

27. travanj 2024 09:10