StoryEditorOCM
OstaloUlaz je besplatan

Glazbeno-scenski spektakl „ Plamen vukovarskog svjetla“ u šibenskom kazalištu u ponedjeljak

Piše šibenski.hr
28. studenog 2019. - 10:36

U ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u 18.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održat će se glazbeno - scenski spektakl „Plamen vukovarskog svjetla“.

Bit će prikazan film „Bitka za Vukovar: Kako smo branili Grad i Hrvatsku“, a u prigodnom programu nastupaju Kulturna udruga 'Šibenske šuštine', Kulturna udruga 'Kolajnica', Dječji dramski studio 'Virko' te Mješoviti zbor katedrale sv. Jakova.

Autori glazbeno-scenskog spektakla kojim se nastoje čuvati uspomene na krvave, ali slavne dane naše nedavne nacionalne povijesti su vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš. Uprizoren je u preko 150 gradova u Hrvatskoj i diljem svijeta, u njemu je nastupilo više od šest i pol tisuća izvođača te su ga pogledale oko 72 tisuće gledatelja.

Manifestaciju organizira Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku uz pokroviteljstvo Grada Šibenika, suorganizaciju Šibensko kninska županije, Šibenska biskupije, Povijesne postrojbe 'Šibenska gradska straža' i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Ulaz je slobodan, a pozivaju se svi naši sugrađani da se u što većem broju odazovu glazbeno-scenskoj izvedbi.

24. travanj 2024 01:19