StoryEditorOCM
Ostalo‘Baci se na pod‘

Filmom Nine Violić otvoreno ljetno kino na Baroneu: ‘Sjajno se osjećam sa šibenskom publikom‘

Piše Šibenski.hr
23. lipnja 2022. - 09:29

Filmom 'Baci se na pod' glumice i redateljice Nine Violić otvorena je u srijedu sezona ljetnih filmskih večeri na Tvrđavi Barone.

- Velika mi je čast što je film prikazan na jednom ovako prekrasnom, intimnom mjestu. Bila je ovo ležerna, opuštena projekcija s publikom s kojom sam se stvarno osjećala sjajno. Sretna sam i jer su se gledatelji pitanjima uključili u razgovor nakon filma, što je za mene zapravo jedna draga pobjeda, ta činjenica da film komunicira s publikom. Osoban je, bilo iz vlastitog iskustva, ili iz iskustva neke osobe, problematizira vrlo ljudsku temu i, na kraju, snimljen je za ljude – poručila je redateljica i glumica Nina Violić koja u filmu, uz Gorana Bogdana i 11-godišnjeg Bruna Frketića Bajića nosi - glavnu ulogu.

Redateljski prvijenac Nine Violić, premijerno prikazan u ljetnom kinu 'Bačvice' prije samo tjedan dana, prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne tročlane obitelji, a šibenskoj premijeri prisustvovali su Violić i Filip Šovagović koji su nakon projekcije porazgovarali su gledateljima.

Obiteljska drama, dodala je Violić nakon šibenske premijere, propitkuje pitanje istine prilikom rastave braka.

- Svaki protagonist ima svoju. Čija je prava? Ja nisam htjela raditi priču o razvodu, već o nesposobnosti slušanja. Dok smo radili na filmu sanjala sam da se publika zapita čija je istina prava, i to su me gledatelji i pitali, ali točne istine nema, svatko živi svoju – navela je redateljica i glumica, istaknuvši zadovoljstvo što su i muškarci u velikom broju prisustvovali projekciji na Tvrđavi Barone.

Nakon jučerašnje projekcije 'Baci se na pod' filmske večeri na Baroneu bit će nastavljene već u subotu filmom 'Nemirni', koji je prošle godine bio u konkurenciji za Zlatnu palmu u službenom programu Cannesa.

image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
10. lipanj 2023 20:01