StoryEditorOCM
OstaloOdgođen susret kod Čičine bunje na Srimi

Dodjela nagrada i proglašenje najboljih radova likovnog natječaja " Prijatelj suhozida" zbog loše vremenske prognoze za sutra - odgađa se za 27. svibnja

Piše Katarina Rudan
19. svibnja 2017. - 16:42


Iz Muzeja grada Šibenika obavještavaju sve koji su imali namjeru sutra krenuti put Čičine bunje na Srimi, da se program svečane dodjele nagrada i proglašenja najboljih radova likovnog natječaja "Prijatelj suhozida" te održavanje  likovne kolonije odgađa za 27. svibnja 2017. (subota) u 10 sati zbog loše vremenske prognoze. Sve se trebalo odžati u sklopu manifestacija u povodu Međunarodnog dana muzeja, ali viša sila je poremetila plan.

Podsjetimo, Muzej Grada Šibenika je prvi put ove godine raspisao likovni natječaj pod nazivom "Prijatelj suhozida", temeljenog na fotografskom fondu istoimene izložbe Boška Fržopa. Ukupno je na natječaj stiglo 216 radova djece i učenika od vrtićke do srednjoškolske dobi.

Među 139 radova pristiglih iz vrtića najbolji je bio crtež Baljenca olovkom i drvenim bojama od Roka Erlića (7 godina) iz vrtića "Smilje" u Šibeniku, s odgojiteljicama Vlatkom Radovčić i Gordanom Bukić.
Od 35 radova nastalih u prva četiri razreda osnovnih škola najbolja je skulptura "Mala bunja" Dore Tandarić iz IV. razreda osnovne škole "Murterski škoji", s učiteljicom Jelenom Ćurić.

Najbolji od 23 likovna rada izrađena u završna četiri razreda osnovnih škola je triptih "Prijatelji suhozida" kredom i ugljenom na kartonu, djelo skupine učenika VI.b razreda osnovne škole Jurja Šižgorića u Šibeniku, pod voditeljstvom učiteljice Ivane Skroze.

Najbolji od sedam prispjelih srednjoškolskih radova je "Triptih bunje", djelo Doris Badurine iz II.c razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru pod voditeljstvom profesorice Sandre Bačić.

U kategoriji svih dobnih skupina od 12 poslanih radova najboljim je ocijenjen rad "Kornatske međe", crtež ugljenom Ivane Bure iz Potomja.

O najboljim radovima odlučile su povjesničarke umjetnosti i likovna restauratorica iz muzejskog stručnog osoblja.

 

20. travanj 2024 09:56