StoryEditorOCM
OstaloRadionica za djecu

Dođite u Muzej grada Šibenika i napravite novčić s likom sv. Nikole, ukrase za bor i još puno toga lipoga

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2017. - 17:24

Bliži se sv. Nikola zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, ljekarnika, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika i mnogih gradova širom svijeta i svetac koji je poznat po dobrim djelima

Jedna od priča kaže da je sv. Nikola čuo za nekog plemića u gradu koji je ostao bez novca, a trebao je udati svoje tri kćeri. Odlučio mu je pomoći tako da je tri noći zaredom ubacivao kroz plemićev prozor po jednu vrećicu zlatnika. Otkrili su ga kad je ubacivao treću vrećicu, no on zamoli plemića da to nikome ne kaže, podsjećaju iz Muzeja grda Šibenika i još dodaju:
 
U stalnom postavu našeg muzeja čuva se reljef sv. Nikole, ali i brojni zlatnici te drugi novčići.
S obzirom da nam se bližu blagdani Muzej grada Šibenika pripremio je posebnu radionicu uoči sv. Nikole pod nazivom „Novčići-balončići“. Namijenjena je za djecu od 7 do 10 godina i održat će se u ponedjeljak i utorak 4. i 5. prosinca u atriju Muzeja s početkom u 17 i 30 sati.
 
Osim što će naučiti pokoju novu priču o sv. Nikoli, djeca će izrađivati ukrase za bor na temu kovanog novca iz stalnog postava.
Oni najkreativniji moći će dizajnirati i vlastiti novac koji će krasiti personaliziranu čestitku, to jest pismo za Djeda Mraza.
Broj mjesta je ograničen, a prijave moguće je obaviti u subotu,  2. prosinca  od 10 do 15 sati  na broj telefona  022/  213
888, poručuju u šibenskom muzeju.

27. travanj 2024 00:45