StoryEditorOCM
OstaloDANAS I SUTRA

Dođite u Azimut i umjetnik grafita Krešimir Golubić naučit će vas kako izraditi vlastiti sticker

Piše šibenski.hr
23. ožujka 2024. - 09:20

Ovog vikenda u klubu Azimut u Šibeniku održava se sticker radionica ili radionica izrade naljepnica ‘Graffiti su umjetnost, a ne vandalizam‘ pod vodstvom Krešimira Golubića, umjetnika grafita, člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Radionica je namijenjena mladima od 12 do 16 godina.

- ‘Sigurno ste uočili mnoštvo naljepnica na raznim površinama po gradovima širom svijeta. Mnoge od njih su reklame, ali postoje i one koje izrađuju umjetnici. Te su naljepnice dio Street art scene, odnosno umjetničkog urbanog pokreta koji je zadnjih 20-ak godina postao najbrže rastući umjetnički smjer u povijesti umjetnosti‘ - pojašnjava Golubić koji ovih dana boravi u Šibeniku zahvaljujući suradnji kluba Azimut, udruge Kolektiv 4B i Gimnazije Antuna Vrančića.

Sticker radionica ili radionica izrade stickera održavat će se tijekom vikenda, u subotu i nedjelju od 11.30 do 13 sati. - Dođite i naučite izraditi vlastitu naljepnicu kojom ćete ostaviti trag u svijetu umjetnosti‘, poručio je voditelj Krešimir Golubić. Radionica ‘Graffiti su umjetnost, a ne vandalizam‘ namijenjena je mladima između 12 i 16 godina koji će naučiti sve o graffiti umjetnosti, crtati prve skice i pokazati razliku između umjetnosti i vandalizma.

27. travanj 2024 06:01