StoryEditorOCM
OstaloS Arsenom uz kavu

Dođite sutra u 11 sati kod ulaza u muzej i uz Arsenove stihove i glazbu proslavite njegov 79. rođendan

27. srpnja 2017. - 18:52

Šibenik nije zaboravio svog velikog sugrađanina, zaljubljenika u rodni grad i svoj Varoš, jednog od najvećih suvremenih hrvatskih skladatelja, pjesnika, prevoditelja, kantautora, slikara, autora filmske glazbe, nagrađivanog, hvaljenog i neponovljivog Arsena Dedića koji je preminuo prije dvije godine, 15. kolovoza. Ili točnije, nisu ga zaboravili neki šibenski glazbenici.

Zahvaljujući producentu Željku Petrešu, sutra, 28. srpnja na Arsenov rođendan, u Šibeniku će se održati glazbeno-pjesničko jutro „S Arsenom uz kavu“.

Ispred ulaza u Muzej grada Šibenika, odnosno ulaza u krstionicu katedrale sv. Jakova bit će postavljeni stolovi za posjetitelje, a očekuje se da će na jutarnju kavu uz Arsenove stihove doći i Gabi Novak te Matija Dedić. Početak je u 11 sati.

U glazbenom dijelu programa nastupit će klape Stina i Sebenico te Gradski komorni orkestar .

-Ja sam napravio aranžman za gudački komorni orkestar za tri Arsenove pjesme: Odlazak, Čuvaj je majko moja (Oršula) te Di je ono vrime. Kao solistice nastupit će Nina Lucia Perina na violončelu te Nikolina Kapitanović na flauti – kazao je voditelj i dirigent šibenskog Gradskog komornog orkestra Jure Celić uvjeren kako će Šibenčani, ali i turisti koji se sutra ujutro zateknu kod katedrale, sutra uživati s Arsenom uz kavu.
   

 

25. travanj 2024 10:07