StoryEditorOCM
OstaloSrijeda na festivalu

Cirkus na Poljani, Nik Titanik na Maloj loži, Izraelci na ljetnoj; jučer se s djecom družio Tonči Huljić, a evo što danas možete vidjeti na 61. MDF-u

Piše Šibenski.hr
23. lipnja 2021. - 10:24


Bogatiji za 45 novih mjesta na ljetnoj pozornici, sinoć se u Šibeniku nastavio kazališni program 61. Međunarodnog dječjeg festivala. Festivalski program u drugom dijelu dana otvore ulični zabavljači, a čast da zabavljaju Šibenčane i goste grada prazničkog utorka na Poljani pripala je umjetnicima pod imenom 'Niske pobude i visoke pete' + Zezanimacija. Da, bilo je tu i vatre uz festivalska vrata, ali nitko nije nastradao - poručuju iz press službe 61. MDF-a.

61. Međunarodni dječji festival nakon dvije glazbene večeri, vratio se svojim korijenima – kazališnim predstavama. Pod vedrim noćnim nebom uz katedralu svetog Jakova najmlađu publiku zainteresirale su 'Hrvatske vile i vještice', predstava u izvedbi Kazalište Prijatelj iz Zagreba. Sigurno ne treba posebno isticati da su djeca uživala, baš kao i roditelji u pratnji. Dobra vijest je da je od jučer moguće kupiti novi broj ulaznica za sve predstave na ljetnoj pozornici zbog proširenja gledališta.

Zanimljiv program u Krešimirovom gradu čeka vas i danas, a što točno, donosimo u nastavku.

Dakle, program za danas, srijeda 23. lipnja:

19.30 sati, Poljana (Festivalska vrata) - CIRKUS ČUŠPAJZ
+ Zezanimacija

20 sati, Trg Ivana Pavla II. (Mala loža), VREMENASTE PRIČE
Predstavljanje slikovnice Vjetropirasta – Nik Titanik

21 sat, Trg Republike Hrvatske - SREBRNA PREDSTAVA
Silver Dance Company, Izrael
Shimon Mansura

Ova specifična predstava kombinira ples s idejom oživljavanja predmeta od različitih materijala, podižući raspon estetskog izraza plesača i njihove plesne kreativnosti. Kao što plesač kontrolira svoje tijelo u ekstremnim situacijama, tako se različiti materijali pojavljuju kao sastavni dijelovi tijela plesača, testirajući njihovu kontrolu i nad “neživim” materijalima. Ovo je zabavna predstava za cijelu obitelj, u kojoj plesači žele podijeliti svoje iskustvo i vještine s plesnog podija.
Trajanje: 60 min
Uzrast: 6+

21.15 sati, Ulica don Krste Stošića (Gorica) – filmska projekcija
PJESMA MORA

20. travanj 2024 03:03