StoryEditorOCM
OstaloŠibenik i Tesla

<br /> Pjesnik Enes Kišević poručio: "Riječi bi trebale širiti pozitivnu energiju kao što je Tesla širio svjetlo"<br />  

Piše Šibenski.hr
17. kolovoza 2018. - 13:55


 
Nikola Tesla, Antun Branko Šimić, Tin Ujević oživjeli su na jednu noć u sjećanju, u izvedbi i u počast koju im je sinoć odao književnik Enes Kišević u Šibeniku.

Sonetni vijenac 'Dar Nikoli Tesli' koji je napisao Kišević i posvetio tom genijalnom umu bio je okosnica književne večeri kojom su organizatori htjeli dati svoj doprinos obilježavanju 123. obljetnice da je Krešimirov grad među prvima na svijetu dobio  izmjeničnu električnu javnu rasvjetu o čemu svjedoči hidroelektrana na rijeci Krki u NP Krka.

Književna večer na zelenoj javnoj provršini ispred kluba Azimut u zajedničkoj organizaciji s kulturnom udrugom Fotopoetika, a uz podršku Javne ustanove Nacionalni park Krka, privukla je veliki broj ljubitelja pisane riječi, štovatelja djela književnika Enesa Kiševića koji je ono što je trebala biti njegova večer nesebično podijelio s kolegama koje rado slavi i mlađim naraštajima pisaca koje podržava poput šibenske književnice, putopjesnikinje, putnice i prevoditeljice Maje Klarić, ujedno moderatorice sinoćnjeg programa.

-Ja sam ovu noć posvetio svojoj kolegici Maji jer mlađi su stariji do nas. Svi naraštaji prije nas ulagali su u nas, a u nju će još ulagati. Ništa ne počinje od nas', poručio je Kišević na početku manifestacije koju je otvorio pjesmom iz Majine zbirke 'Vrijeme badema'.

-Jedino što imamo na ovom svijetu je riječ. Riječi su najveće dobro koje imamo. One nas mogu podići, one nas mogu spustiti, a ljudi se tako olako služe riječima. Riječi bi po meni trebale širiti jednu dobru energiju, svjetlo kakvo je širio Nikola Tesla', kazao je Kišević.


 

24. rujan 2023 19:52