StoryEditorOCM
OstaloIpak ne može

Bivša ravnateljica Maja Trlaja nije se vratila na mjesto voditeljice Ureda MDF-a, sada je obična festivalska referentica 

1. veljače 2019. - 20:57

Bivša ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Maja Trlaja ipak nije voditeljice Ureda MDF-a. Na to radno mjesto, naime, nije se vratila nakon isteka mandata i prestanka funkcije ravanteljice, kako je više puta i sama najavljivala, a takav rasplet bio je potvrdio i početkom siječnja u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Jakov Bilić, njezin nasljednik u ravanteljskoj fotelji. Međutim, Bilić je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u foajeu kazališta otkrio kako se Trlaja ipak nije vratila na svoje prethodno radno mjesto. Neočekivani obrat situacije, Bilić je ovako obrazložio:

- Još je Krleža rekao da je sve napisano, samo treba čitati. Maja Trlaja na mjestu voditeljice Ureda MDF-a bila je na određeno vrijeme, tako da se nije mogla vratiti na to radno mjesto nego na mjesto festivalske referentice.

Trlaja je, nakon što joj je tjedan dana prije kraja lanjske godine, istakao ravanteljski mandat otišla na godišnji odmor, a sada je na bolovanju, no, zbog potreba posla i priprema za 59. MDF, Bilić kaže kako je s njom u redovitom  kontaktu.

Kazao je i kako se puno radi na rješavanju organizacijskih problema MDF-a koji su se godinama gomilali i nisu se rješavali. Rok za prijave programa i predstava traje još desetak dana, a do sada je pristiglo njih stotinjak.

Paralelno se već radi i na 60. MDF-u, a kako bi se što bolje organizirao ovogodišnji festival te da se ne gubi dragocjeno vrijeme na tomu će raditi tim od desetak kazališnih umjetnika na čelu s Bilićem koji će zamijeniti Umjetničko vijeće kojemu je istekao mandat.

18. travanj 2024 11:18