StoryEditorOCM
OstaloMjesto susreta

Betina Film Festival poziva autore kratkih filmova: Filmaši, prijave šaljite do 15. travnja

17. siječnja 2020. - 11:27

Festival kratkometražnog filma, Betina Film Festival, koji posljednje dvije godine na otok Murter donosi najbolje od međunarodnog i hrvatskog kratkog metra, otvorio je prijave za filmove u natjecateljskom programu.

 

- Pozivamo sve hrvatske filmašice i filmaše, autore kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova da prijave svoje audiovizualne uratke na treće izdanje Betina Film Festivala. Kao i prošle godine, prijave za domaće autore ostaju besplatne, a traju do 15. travnja - poručili su iz organizacijskog tima Betina Film Festivala.

 

Festival se ove godine, inače, održava od 1. do 5. rujna u prelijepoj Betini na otoku Murteru, a prijaviti se mogu filmovi u trajanju do 45 minuta nastali nakon 1. siječnja 2019. godine.

 

Filmove koji ulaze u natjecateljski program odabire tročlani stručni žiri, dok se nagrade za hrvatske filmske uratke dodjeljuju u četiri kategorije i to za najbolji hrvatski igrani kratkometražni film, najbolji hrvatski dokumentarni kratkometražni film, najbolji animirani kratkometražni film (hrvatski ili međunarodni) te za najbolji hrvatski kratkometražni film mladog autora.

 

Podsjetimo, Betina Film Festival osnovala je skupina filmskih entuzijasta okupljenih u Udruzi Mirage Kreativni Studio, a sve s ciljem da u Betini stvore pravu filmsku oazu.

 

- Betina Film Festival puno je više od uobičajenog festivala, to je mjesto susreta profesionalaca iz filmske industrije, sadašnjih i budućih filmaša, zaljubljenika u film, djece i mladih koji o filmu žele učiti i film stvarati. Uz natjecateljski i nenatjecateljski filmski program koji donosi najbolje od domaće suvremene filmske produkcije, organiziramo i brojne radionice, predavanja i gostovanja osoba koje živu filmsku umjetnosti - napominje Frane Bilić, direktor festivala.

 

Prošlogodišnje, drugo izdanje betinske filmske priče, s preko 70 prikazanih filmova, brojnim gostima, 30 polaznika radionica i više od tisuću posjetitelja polučilo je golemi uspjeh, a treće izdanje ovog mladog, ali ambicioznog festivala bit će još i bolje, istakli su iz organizacijskog tima festivala te s veseljem očekuju prijave filmova hrvatskih autora kojima je posvećen veliki dio programa.

Gdje se prijaviti?

Zainteresirani autori svoje filmove mogu prijaviti putem Freeway platforme (https://filmfreeway.com/BetinaFilmFestival), prijavnice na web stranici festivala (https://www.betinafilmfestival.com/baff-prijavnica-za-hrv-autore) ili pak putem mejladesk@betinafilmfestival.com. Autori hrvatskog filma do 35 godina starosti svoje filmove mogu prijaviti i u kategoriji Mladi hrvatski autori (https://www.betinafilmfestival.com/baff-prijavnica-za-mlade-autre). Sve dodatne informacije mogu se potražiti na službenoj web i Facebook stranici festivala, dok se upiti mogu slati na desk@betinafilmfestival.com.

20. ožujak 2023 13:27