StoryEditorOCM
Knjigemini sajam

Želite prodavati, razmjenjivati ili samo besplatno dijeliti knjige? Dođite u subotu u šibenski Perivoj Roberta Visianija

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2022. - 12:25

U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022., Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić‘ Šibenik i Kulturna udruga Fotopoetika u subotu, 15. listopada 2022. od 10:30 do 12:30 sati u Perivoju Roberta Visianija organiziraju pop-up book store, odnosno mini sajam knjiga, na kojemu će se razmjenjivati, prodavati i besplatno dijeliti knjige.

Mjesec hrvatske knjige, kojemu je primarni cilj poticanje čitanja, ove godine naglasak stavlja, s motom ‘Misli na sebe – čitaj!‘, na dva ključna pojma: knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih: mobitel u ruci, ekološku osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost, te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.

Sajam je prvi put održan pretprošle godine na istome mjestu u sklopu C-Change festivala što ga je Grad Šibenik organizirao u sklopu provođenja dvogodišnjeg međunarodnog projekta C- Change: Arts and Culture Leading Climate Action in Cities.

24. ožujak 2023 00:44