StoryEditorOCM
Knjige‘car je gol na kiši‘

U Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić ‘predstavljena nova knjiga proze zagrebačkog autora Stanislava Habjana

Piše Marija Lončar
4. veljače 2022. - 20:31

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić večeras je predstavljena nova knjiga proze zagrebačkog autora Stanislava Habjana "Car je gol na kiši". Knjiga je, kako je kazao Habjan, nastala u kratkom vremenu, ali je potom odležala godinu i pol u ladici prije negoli je ugledala svjetlo dana.

-Knjiga je nastala u osam tjedna svakodnevnog jutarnjeg tipkanja. To su kratki prozni tekstovi, pisani uživo s prijateljima.  Prvo pismo upućeno je prijateljici Olji Savičević koja mi je odgovarajući darovala pjesmu Džepni nožić.  Nakon četiri godine šutnje,  nekomunikacije, bolesti preko noći sam se vratio u život.  To je sretna knjiga,  pisana vrlo iskreno i meni je vrlo značajna. Ostavio sam je u ladici godinu i pol da odleži. Kasnije sam je mogao pročitati kao da nije moja, nešto sam malo korigirao i onda je objavio - kazao je Habjan.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kao predstavljačica na šibenskoj promociji bila je najavljena Dubravka  Zima, no na kraju je bila sprječena doći u Šibenik, pa je njezine skice za interpretaciju knjige čitao glumac i Habijanov prijatelj Sreten Mokrović.

Habjanov rad šibenska publika moći će upoznati i u subotu kada će se u knjižnici u 11 sati otvoriti izložba ostvarena u suradnji s Atelierom Minerva koji je izradio projekt uređenja Poljane.

Nakon knjižnice,  drugi dio izložbe bit će u 12. 30  sati otvoren u Galeriji sv. Krševana.

23. travanj 2024 13:48