StoryEditorOCM
Knjige"Kolo" ima predsjednicu

Prof. Miljenka Bujas prva je žena na čelu društva u njegovoj 120 godišnjoj povijesti

14. veljače 2017. - 12:04

Promjene u Pjevačkom društvu “Kolo” ne odnose se samo na novog umjetničkog voditelja, maestra prof. Ivu Lisu, već je na redovitoj izbornoj skupštini izabrana i nova predsjednica, Miljenka Bujas. Na toj dužnosti u protekle četiri godine bio je Krešimir Grubić koji se nije kandidirao za novi mandat.

U analima “Kola” ova profesorica francuskog jezika i pedagogije, zaposlena u OŠ Fausta Vrančića ostat će zapisana kao prva žena na čelu uprave u 118 godišnjoj povijesti društva i dosad najmlađa osoba na toj funkciji. Prof. Bujas aktivna je pjevačica “Kola” od 2002. godine, a bila je i članica upravnog i nadzornog odbora.

S novom Upravom i novim dirigentom "Kolo" je započelo pripreme za novu sezonu, te će uskoro raspisati audiciju za nove članove i objaviti program nastupa za 2017.

-"Kolo" je simbol Šibenika već gotovo 120 godina i svjesna sam da je svaki naš nastup pod posebnim povećalom javnosti i treba ga izvesti na najvišoj razini. S druge strane, tu je i sedamdeset volontera koji godišnje za društvo žrtvuju i do 400 sati svog vremena i za svoj rad očekuju nagradu tako da održavaju kvalitetne nastupe, druže se i putuju na turneje s ponosom predstavljajući svoj grad, rekla je prof. Bujas, dodajući da je biti na čelu "Kola" velika čast i još veća dužnost.

Dužnost tajnice u četverogodišnjem mandatu uprave obnašat će Matea Kalauz, a u upravi će biti još i bivša tajnica društva Angela Bujas, kao i  Marina Galijatović, Ivana Kalebić, Ivica Čular i Frane Belamarić. U nadzorni odbor izabrani su Silvana Šare, Marijana Burić i Krešimir Grubić.


 

18. travanj 2024 02:14