StoryEditorOCM
KnjigeU KNJIŽNICI, U ČETVRTAK

Predstavljanje knjige o Šibenčaninu Tomislavu Eraku, posljednjem preživjelom hrvatskom logorašu nacističkih logora smrti, Dachau i Buchenwaldu

Piše Šibenski.hr
19. prosinca 2023. - 09:01

Ovaj četvrtak u 18:00 u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik održat će se predstavljanje knjige Nikole Aleksića pod nazivom "Moj dida - posljednji nacistički logoraš".

 

Nikola Aleksić rođen je u Splitu 1978. godine. Uz redoviti posao međunarodne suradnje u gradskoj upravi Grada Splita, više od 20 godina radi kao stručni turistički vodič za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju te kao turistički pratitelj po Hrvatskoj i Europi. Kao strastveni i vrsni ljubitelj povijesti od 2013. godine, od uspostavljanja tečaja za vodiče, predaje Operativno-tehničke poslove i Posebni dio povijesno-kulturne baštine Splitsko-dalmatinske županije na Visokoj školi Aspira. Uz ovu knjigu, autor je "Priručnika za operativno-tehničke poslove za turističke vodiče", znanstveno-fantastičnog romana "Legionari" i fantasy romana "Djeca Utemeljitelja" inspiriranog nedovoljno istraženom slavenskom mitologijom.

 

"Moj dida - posljednji nacistički logoraš" donosi nevjerojatnu priču o Tomislavu Eraku, posljednjem preživjelom hrvatskom logorašu nacističkih logora smrti. Ova knjiga pruža jedinstveno osobno svjedočanstvo, priču o čovjeku koji nije vjerovao da će preživjeti, ali se vratio u svoj rodni Šibenik nakon dvije godine provedene u nacističkim logorima smrti Dachau i Buchenwald.

 

Knjigu će predstaviti novinarka Jordanka Grubač, a događanju će prisustvovati i Tomislav Erak, koji će uskoro napuniti 98 godina, te autor Nikola Aleksić.

27. travanj 2024 19:28