StoryEditorOCM
KnjigeŠibenik obilježava dan poezije

Požurite se, još stignete popiti besplatnu kavu. Ne zaboravite poviriti i u knjižnicu na otvorenom

Piše šibenski.hr
21. ožujka 2021. - 08:16

Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut u Šibeniku imaju siguran recept za obilježiti ovogodišnji Međunarodni dan poezije ove nedjelje, 21. ožujak, od 10 do 12 sati ispred Azimuta, podno stepenica katedrale svetog Jakova gdje ćete pronaći stol s knjigama, papirima i olovkama.

Centralno je to mjesto obilježavanja postojanja lijepe pisane riječi koje možete iskoristiti za sebe na način da sa stola, koji ćete lako prepozati, možete uzeti bilo koju od ponuđenih knjiga i zauzvrat ostaviti onu koju ste ponijeli sa sobom.

Također, Šibenčani i eventualno posjetitelji grada na istom će stolu pronaći i nedovršene pjesme domaćih pjesnika koje im osigurati besplatnu kavu. Fotopoetika i Azimut časti deset poznavatelja hrvatskog pjesničkog stvaralaštva. Naime, na istom stolu naći će se deset nedovršenih pjesama domaćih autora čije će stihove morati nadopuniti i to točno od riječi do riječi ako žele ove nedjelje kavu popiti besplatno.

'I mobitel ostavite kod kuće, ako mislite prepisivati jer mi gledamo. Google vam neće pomoći. Nakon što do kraja napišete pjesmu, pokažite je konobarima, oni će znati jeste li to napravili kako treba i upravo će vama Fotopoetika platiti kavu', objasnili su čuvari kulturne baštine u Krešimirovom gradu.

Podsjećamo da se na istoj lokaciji nalazi i prva 'naša mala knjižnica na otvorenom' na šibenskom tlu pa ne zaboravite i tamo poviriti ili ostaviti koju knjigu.

19. travanj 2024 17:09