StoryEditor
KnjigeSajam knjiga

Plenković s ministrima obišao Interliber: ‘Vlada će i dalje podupirati knjigu, jer narod bez kulture nema identiteta‘

Piše HINA
14. studenog 2021. - 16:37

 Premijer Andrej Plenković obišao je u nedjelju 43. međunarodni sajam knjiga Interliber i razgovarao s nakladnicima na Zagrebačkom velesajmu, a poručio je i kako će Vlada "nastaviti podupirati knjigu jer narod bez kulture nema identiteta".

Nakon obilaska, novinarima je izjavio kako su razgovori s mnogim nakladnicima bili vrlo pozitivni i optimistični. Svi smatraju da su u ovoj godini puno bolje okolnosti nego što su očekivali, napomenuo je dodavši kako je epidemija koronavirusa utjecala na sva područja života pa i na nakladništvo i čitanje.

Ocijenio je kako su zajedničkim naporima uspjeli nakladništvo dovesti na vrlo zadovoljavajući razinu.
Izjavio je i kako će prema podatcima organizatora broj posjetitelja, kad se zbroje i današnji dolasci, biti oko 50 tisuća. Sjajno su organizirali sve u okviru epidemioloških mjera i covid potvrda, čime se jamči sigurnost posjetitelja, što je dobro, dodao je Plenković.

Najavio je kako će Vlada nastaviti ulagati u kulturu, znanost i obrazovanje pa dodao kako su s njim u današnjem obilasku i resorni ministri, čime šaljemo poruku kako su knjige i čitanje dobro.

"Mi ćemo kao vlada i dalje podupirati knjigu jer vjerujemo da narod bez kulture nema identiteta", poručio je Plenković.
Plenković je obišao Interliber u pratnji potpredsjednika Vlade Davora Božinović, ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

item - id = 1142929
related id = 0 -> 1148037
related id = 1 -> 1148020
03. prosinac 2021 06:10