StoryEditor
KnjigePovratak popularne akcije

Knjigom na knjigu: Slobodna burza u četvrtak u 19 sati u prostorijama HND-a

Piše šibenski.hr
10. lipnja 2020. - 08:07
Akcija 'Knjigom na knjigu'HND

Nakon dugih mjeseci korona-praznine vraća se popularna akcija Knjigom na knjigu. Bit će održana nakon dulje kontrapandemijske pauze u četvrtak, 11. lipnja u 19 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva-Ogranka u Šibensko-kninskoj županiji u Šibeniku na adresi Božidara Petranovića 16.

To je dobra prilika da se riješite pročitane literature koju ste nemilice gutali u vrijeme izolacija i samoizolacija. Kao i obično, sve što trebate je donijeti sebe i knjige, a onda sa sobom kući odnesete druge knjige, ali nije obavezno, pozivaju organizatori.

Podsjetimo, šibensko-kninski ogranak Hrvatskog novinarskog društva od prošle godine provodi projekt pod naslovom „Knjigom na knjigu“, svojevrsnu slobodnu burzu knjiga koje kolekcionari i kolekcionarke, čitatelji i čitateljice, razmjenjuju u prostoru HND-a-

-Pravila razmjene su, smatraju organizatori, i jednostavna i funkcionalna. Svi koji žele mogu donijeti svoje knjige ili knjigu, te uzeti one koje će ih zaintrigirati. Ukoliko novi vlasnik želi, preuzete knjige mogu trajno ostati u njegovoj privatnoj biblioteci ili ih može, nakon čitanja, ponovno zamijeniti za neke nove naslove. Sve knjige koje stari vlasnik ili vlasnica ne žele, a nema zainteresiranih da ih uzmu, činit će biblioteku HND-a Šibensko-kninske županije, dostupnu članovima i posjetiteljima. Također, ukoliko bude postojao interes, te će knjige biti donirane knjižnicama, udrugama, domovima za starije, bolnicama... – pojašnio je Emir Imamović Pirke, novinar i književnik, te inicijator projekta 'Knjigom na knjigu'.

Za razmjenu su prihvatljiva sva prozna i pjesnička djela, zbirke eseja, stripovi, drame i filmski scenariji, te sva dječja literatura. A mogu tu biti i kuharice, priručnici za popravak strojeva za pranje rublja, automobila...

Projekt „Knjigom na knjigu“ podupiru Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija i Hrvatsko novinarsko društvo.

14. travanj 2021 02:51