StoryEditorOCM
Knjigenovi sadržaj

Dostupne svim ljubiteljima čitanja: Mladi iz Murtera darovali svome mjestu dvije eko knjižnice za Božić

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2022. - 09:46

Od ovog tjedna Murter je bogatiji za dvije knjižnice na otvorenom. Rezultat je to rada mladih iz Murtera koji su kroz projekt „Emulzija - energija mladih u lokalnoj zajednici“ financiranog od Središnjeg državnog u reda za demografiju i mlade osmislili i proveli projekt postavljanja eko knjižnice dostupne svim ljubiteljima čitanja uz slogan „Uz knjižnicu našu, mozak na pašu“.

Prvotno je bila ideja postaviti jednu eko knjižnicu, no onda su se mladi obratili Općini Murter-Kornati koja im je donirala sredstva za još jednu. Cilj njihovog postavljanja bio je pridonijeti kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, poticanu čitanja i edukacije, društvene povezanosti i održivih ponašanja kao i poticanju razmjene kvalitetnih sadržaja.

Prije samog postavljanja eko knjižnice, mladi su u listopadu u centru Murtera, uz podršku udruge Argonauta organizirali akciju prikupljanja knjiga kada su pozvali svoje sumještane da im doniraju knjige koje imaju kod kuće viška.

Upravo tim knjigama napunili su dvije eko knjižnice, jednu na Trgu Rudina, a jednu na plaži Luke i na taj način svome mjestu za Božić poklonili novi sadržaj koji će obogatiti njihovu lokalnu zajednicu.

image

Jedna knjižnica nalazi se na Trgu Rudina, a druga na plaži Luke

Udruga Argonauta
03. listopad 2023 15:52