StoryEditorOCM
Knjige(p)ostati zdrav

Bruno Šimleša u šibenskoj knjižnici predstavio svoju desetu knjigu, ovog puta posvetio se temi holističkog zdravlja

Piše Šibenski.hr
5. travnja 2022. - 21:09

Bruno Šimleša, poznati sociolog, predavač, kolumnist i autor uspješnih naslova iz područja popularne psihologije te duhovnosti večeras je u knjižnici "Jutaj Šižgorić" predstavio svoju novu, desetu po redu knjigu "(P)ostati zdrav" kojom je okrunio dvadesetu godišnjicu svoje uspješne spisateljske karijere.

Za razliku od prethodnih knjiga u kojima je pisao o ljubavnim odnosima te osobnom razvoju, u novoj knjizi posvećuje se temi holističkog zdravlja. Uz preispitivanje dotadašnjeg shvaćanja koncepta zdravog života, dijeli i savjete o tome kako se nositi s bolešću (vlastitom i tuđom) - o čemu govori na temelju vlastitog iskustva.

Također, naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje. Jer okolina često ima najbolje moguće namjere, ali možda još češće ne zna te namjere provesti u djelo.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
19. travanj 2024 21:04