StoryEditorOCM
KnjigeBez rukavica

Bruno Šimleša u šibenskoj knjižnici predstavio novu knjigu o ljubavi, životu, Bogu i duhovnosti (FOTO)

23. studenog 2017. - 20:54

O ljubavi, životu, Bogu i duhovnosti, Bruno Šimleša, jedan od najpopularnijih i najčitanijih autora knjiga o samopomoći u Hrvatskoj, ali i regiji, ovaj put piše u knjizi "Bez rukavica".

Knjigu je ovog četvrtka predstavio u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", a u dobro popunjenoj multimedijalnoj dvorani knjižnice u publici su prevladavale žene. Promociju svoje knjige, Šimleša nije zamislio na uobičajen i nerijetko dosadan način, već se odlučio na razgovor i diskusiju o pitanjima i temama o kojima piše.



Što je duhovnost, kako razviti trajno samopouzdanje i harmonične ljubavne, prijateljske i obiteljske odnose, samo su neka od pitanja kojima se Šimleša bavi u svojoj knjizi. Zanima ga i to zašto se teško mijenjamo i zašto najčešće učimo samo na bolnim iskustvima te zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce. 

Pita se i jesu li Bog i Crkva na istoj strani, kakva je prava priroda homoseksualnosti, zašto ima toliko žutila u medijima, ali i kolika je naša odgovornost u stvaranju boljeg i humanijeg društva.

Knjiga "Bez rukavica" dopunjeno je izdanje knjige  "U rukavicama mi je ionako prevruće" objavljene 2012. godine.


 
Bruno Šimleša diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, no široj javnosti postao je poznat kao autor knjiga, voditelj televizijskih emisija, radionica i predavanja o populrnoj psihologiji.

Lani mu je Udruga SVE za NJU  dodijelila nagradu "VAM" zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom.

Do sada je objavio osam naslova, a "Ljubavologija" i "Škola života" su među najprodavanijim knjigama na ovim područjima! Knjige su mu objavljene u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano preko 100.000 primjeraka.

 

26. travanj 2024 17:19