StoryEditorOCM
KnjigeKnjige na otoku

Bookmobil, pokretna knjižara šibenske pjesnikinje i svjetske putnice Maje Klarić, u četvrtak stiže u Murter

Piše Šibenski.hr
9. lipnja 2021. - 14:06

Nakon zanimljivog druženja s pjesnikinjom Majom Klarić i njezinom putujućom knjižarom krajem travnja, Bookmobil se ponovno vraća u Murter! Prvog su puta pred njim gostovale domaće literarne snage, Antonela Bokan i Milena Turčinov, a za ovaj je put Maja osmislila nešto malo drugačije – kreativnu radionicu poezije.

-Pridružite nam se u četvrtak poslijepodne u Murteru i iskoristite ovu jedinstvenu priliku da police svoje kućne biblioteke popunite nekim od zanimljivih naslova iz ovog veselog Volkswagen kombija koji diljem zemlje okuplja ljubitelje čitanja - pozvala je Maja ljubitelje knjige i književnosti na Murteru.

Evo i programa:

RADIONICA BLACKOUT POETRY

- Prostorije Društvenog centra Jedro od 16 do 17 sati

Oduvijek ste htjeli napisati pjesmu, a niste znali odakle početi? Riječi su svuda oko nas, samo ih treba odabrati! Upravo će vam u tome pomoći ova kratka radionica prikladna za sve uzraste! Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova pomaže razvitku kreativnosti i potiče na pisanje. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Slikopjesme koje nastaju na radionici možete ponijeti sa sobom ili nekome darovati! Radionica je besplatna, a sve potrebne materijale osigurava organizator. Na vama je samo da dođete i prepustite se inspiraciji!

RAZMJENA KNJIGA

Trg Rudina, od 17 do 20 sati

Bookmobil nudi hrpu zanimljivih naslova za djecu i odrasle koji se mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali ili što ste prošlog puta pronašli u Bookmobilu, a što ćete sada zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!

Maja Klarić je putopjesnikinja iz Šibenika. S udrugom Fotopoetika organizira razna događanja kao što su međunarodni pjesnički susreti Šumski pjesnici u Butorima pored Grožnjana i Martinska, Martinik u Šibeniku. Dosad je objavila šest knjiga od kojih su četiri zbirke putopisne poezije te dva prozno-poetska putopisa. Zbivanje organizira Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika u partnerstvu s Društvenim centrom Jedro i Ogrankom Matice hrvatske u Murteru. Program podržava i Ministarstvo kulture i medija, a dio je Godine čitanja.

19. travanj 2024 14:56