StoryEditorOCM
Izložbe‘boje života‘

Stefan Pašara, šibenski umjetnik rođen u Beču, izlaže slike u Galeriji kluba Azimut

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2022. - 10:51

Šibenski umjetnik rođen u Beču, Stefan Pašara, ovog tjedna izlaže slike u Galeriji kluba Azimut! Bit će to njegova četvrta samostalna izložba za koju je pripremio nevjerojatnih 19 velikih platana i teško pronalazi riječi kojima bi iskazao koliko mu ova izložba znači. Izložba slika pod nazivom ‘Boje života‘ bit će otvorena u četvrtak, 17. studenog, s početkom u 20 sati. Svi ste pozvani.

Ništa ljepše ne oboji tmuran kišni dan od kulturnog programa i umjetnosti koja ga prožima, a upravo to događa se ovih dana u klubu Azimut u Šibeniku gdje se pripremaju za još jednu izložbu ove godine. Sutra, četvrtak, 17. Studenog, u Galeriji Azimuta bit će otvorena izložba slika ‘Boje života‘ umjetnika rođenog u Beču sa šibenskom adresom, Stefana Pašare. Riječ je o autorovoj četvrtoj samostalnoj izložbi na kojoj će predstaviit radove u tehnici akril na velikim platnima u apstraktnom stilu.

„Slike velikih formata sa živim bojama i slobodnim načinom crtanja predstavljaju mene kao što ja predstavljam njih vama. Moj moto je ‘Ako možeš razumjeti moju umjetnost onda možeš razumjeti i mene‘“, poručio je potpisnik slika koje će se od četvrtka moći besplatno razgledati u popularnom šibenskom klubu.

Stefan Pašara je samouki slikar koji se kista prihvatio prije desetak godina na nagovor obitelji. Ono što je počelo kao hobi vrlo brzo je postala velika ljubav. „Način izbacivanja stresa i pronalaženje svog mira koji bi htio prenesti i na druge ljude, kao što je pomoglo meni želim i da drugi ljudi nađu mir u mojim radovima“, pojašnjava umjetnik čije radove karakterizira ekspresivni kolori i apstraktna forma. Inspiraciju pronalazi u svemu što nas okružuje žive ili mrtve prirode što je i prvenstveno to i najzanimljiviji proces nastajanja njegovih radova.

Kroz boje prenosi svoje osjećaje i razmišljanja u svoju umjetnost, a kako to izgleda posjetitelji mogu pogledati već sutra u 20 sati kada je i otvorenje izložbe pa do daljnjeg

19. travanj 2024 22:59