StoryEditorOCM
IzložbeAntonela Knežević

Prva samostalna izložba četrnaestogodišnje učenice 8. razreda OŠ Vrpolje: Njezine slike i crteže možete vidjeti u galeriji ‘Sv. Nikole Tavelića‘

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2022. - 08:01

Premala je u petak navečer bila galerija ”Sv. Nikole Tavelića” za sve koji su željeli prisustvovati svečanom otvorenju prve samostalne izložbe mlade Antonele Knežević.

Četrnaestogodišnja učenica 8. razreda OŠ Vrpolje, osobitu ljubav prema crtanju i slikanju razvila je još u vrtićkoj dobi. Pet godina polazila je tečajeve slikanja u Galeriji Lana Art, pod mentorstvom akademske slikarice Lane Martinović Čala (2015. – 2020.).

Kroz upoznavanje sa slikarstvom i njegovim povijesnim razdobljima, kao i kroz upoznavanje s tehnikama slikanja, Antonela je pronašla veliku ljubav prema sakralnom slikarstvu koje je postalo glavna tema i nadahnuće njezinim radovima.

Omiljene tehnike su joj ugljen i olovka, akril, suhi pastel i akvarel.

image

Antonela Knežević

Mlada autorica sudjelovala je na brojnim likovnim radionicama i natječajima te je za svoj rad primila brojne nagrade i priznanja. Premda tek četrnaestogodišnjakinja, brojne Antoneline slike i crteži krase zidove kuća i samostana, te već prima narudžbe za izradu likovnih radova.

O Antoneli i njezinom radu sinoć su govorili zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje, Stipe Komadina te akademska kiparica i likovni pedagog, Milena Mikulandra, Antonelina sumentorica.

Sama Antonela zahvalila se svima koji su došli na otvorenje te svima koji su joj bili i jesu potpora na njenom stvaralačkom putu.

Svečanost su svojom pjesmom uljepšali Anamarija i Tomislav Junaković.

Organizatori izložbe su OŠ Vrpolje te Katolička osnovna škola Šibenik.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja, a ulaz je slobodan.

23. ožujak 2023 05:24