StoryEditorOCM
IzložbeULAZ JE BESPLATAN

Na livadi ispred Azimuta uživajte u izložbi slika ‘Prema svjetlu‘ i koncertu ‘čarobnice zvuka‘ Nine Romić

Piše Šibenski.hr
9. kolovoza 2022. - 15:53
Otvorenje izložbe i koncert biti će na najromantičnijoj pozornici u Krešimirovom gradu – zelenoj livadi ispred Azimuta

Čovjeku ništa nije svetije od zdravlja. Kako fizičkog tako psihičkog. Za ovo prvo, čovjek se obično mora pobrinuti sam, no za ovo drugo odlično skrbe Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku koji pažljivo odabranim glazbenim i likovnim programom održavaju ritam srca svoje publike i njihovo zen stanje uma. Tko ne vjeruje, stigne provjeriti već ovog četvrtak 11.kolovoza na livadi gdje se sprema izložba slika 'Prema svjetlu' autorice Ljubice Podhraški Blanuša i koncert kantautorice Nine Romić. Program je besplatan i lišen visokih dnevnih temperatura jer počinje u 20 sati, poručuju organizatori.

Tragom riječi francuskog filozofa i pisca Jeana Paula Sartrea koji je kazao 'možda će biti i ljepših vremena, ali ovo je naše', udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku pozivaju vas na otvorenje izložbe i koncert na najromantičnijoj pozornici u Krešimirovom gradu – zelenoj livadi uz mjesto gdje se ljube rijeka Krka i Jadransko more. Na šibenskoj rivi, podno UNESCO-ve ljepotice, katedrale svetog Jakova, izlaže umjetnica rođena u Križevcima, a koja živi i stvara u Zagrebu, Ljubica Podhraški Blanuša. Izložba 'Prema svjetlu' njena je prva samostalna izložba, a donosi morsku čaroliju preslikanu na slikarsko platno toliko stvarno da zvuk mreškanja morske površine gotovo možete čuti. 

"U svakoj slici nastoji uhvatiti vjetrove Jadrana, odbljesak putujećeg svjetla kroz element vode koja ne samo da predstavlja čežnju sjedinjenja već onog primarnog intuitivnog stapanaj sa samim sobom kroz savršenstvo prirode“, stoji u opisu izložbe umjetnice koja slikarstvo doživljava kao poziv, strast i svojevrstan bijeg od svakodnevice.

Ovog četvrtka dođite na otvorenje izložbe s početkom u 20 sati i obojite svoju svakodnevicu najljepšim bojama umjetnosti. Dio slika bit će izložen na livadi, dio u Galeriji gdje će se izložba moći razgledati, također besplatno, do 21. kolovoza. 

No da ne bi sve stalo na potezima boje, pobrinut će se jedna od najcjenjenijih hrvatskih glazbenih umjetnica, kantautorica Nina Romić koncertom na tzv. green stageu. Čarobnica zvuka prvi put je publiku osvojila već debitanskim albumom 'Daljine' 2010. godine. Da nije zvijezda kratkog sjaja potvrdila je već idućim uratkom 'Ptice' kad je svoja glazbena krila raširila preko cijele regije i tamo se među publikom zadržala do danas. Nina je nositeljica nominacije IMPALA za najbolji europski album. Svatko tko je poslušao 'Stablo' pod krošnjama drvoreda na šibenskoj rivi ovog će četvrtka nazdravljati Nininoj 'Slobodi' i sveopćoj kulturi, umjetnosti koja ne broji krvna zrnca, varijante virusa, afere i ne poznaje zanemarivanje vitalnih životnih funkcija ljudskog roda. Pridružite im se od 21.30 kad koncert Nine Romić počinje. 

19. travanj 2024 04:11