StoryEditorOCM
Izložbelovely old town

Međunarodna izložba u čast velikom šibenskom kulturnom djelatniku Milivoju Zeniću; Evo tko su autori nagrađenih fotografija

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 08:14

Četvrta, natječajna izložba fotografija Lovely Old Town jedanaesta je izložba članova Foto kluba Šibenik i njegovih prijatelja, posvećena prerano preminulom, velikom šibenskom kulturnom djelatniku Milivoju Zeniću (1953. – 2011.).

Izložba je bila nazvana Kalama, skalama, butama ... (Šibenika), a 2019. godine mijenja naziv u Lovely Old Town i dobiva međunarodni karakter.

Izložba, i dalje posvećena Milivoju, donosi nam ljepote starih gradova diljem svijeta. Za ovogodišnju izložbu zaprimljeno je 168 fotografija od 42 autora.

- Dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta i pet posebnih pohvala. Veseli nas i sudjelovanje novih mladih članova. Za izložbu je primljeno 58 fotografija, a u Knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik će biti izložene 34. Posebnu zahvalnost upućujemo gospođi Zdenki Bilušić na dugogodišnjoj suradnji i pomoći, gospodinu Marinku Šišku na lijepom Predgovoru u sjećanje na zajedničkog nam prijatelja Milivoja Zenića, pokrovitelju izložbe Gradu Šibeniku, te sponzoru Hotelu Bellevue iz Šibenika- kazali su iz Foto kluba ‘Šibenik‘.

image

Milivoj Zenić

Nikša Stipaničev/Cropix

Žiri u sastavu Zlata Medak (voditeljica za rad s mladima HFS-a), Aleksandar Saša Tomulić (EFIAP i Željko Krnčević (MFH HFS)

NAGRADE:

1. Andrija Vrcan: Brime godina

2. Ante Jelić: Zlatno doba

3. Marina Blažević: Ispod volta

ISPOD 18:

Matija Bumbak: U nizu

POSEBNE POHVALE:

Boris Stanić: Na trgu

Branimir Grubišić: Beskraj

Karmen Donđivić: Senjska bura

Ljiljana Dorčić: Moram razmisliti

Siniša Štrkalj: Šibenik 10

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 17. Studenoga u 19 sati, a biti će biti otvorena do 10. prosinca.

21. ožujak 2023 17:02