StoryEditor
IzložbeUtorak na MDF-u

Lijepa pisana riječ nikad nije bila tako zanimljiva kao ovih dana u gradu Fausta Vrančića, Olje Runjić, a došao nam je i Ante Tomić

Piše šibenski.hr
29. lipnja 2021. - 09:34

Sa 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku nitko ne može ispasti, ali svakako može upasti na bilo koji od ponuđenih programa, a ovog ih tjedna ima – more! U ponedjeljak je počeo literarni program koji se nastavlja i ovog utorka, 29. lipnja, predvođen sjajnim novim programom 'U Godini čitanja čitaju nam više ili manje poznati, ali važni Šibenčani' pa će tako djeci danas u amfiteatru kod Poljane čitati – Goran Višnjić i Oriana Kunčić. Samo jedan gradski bedem iza odvija se drugi sajam dječje knjige – Librić u Parku koji u ponudi ima nevjerojatnih 10 tisuća naslova i hrpu zanimljivih gostiju.

Španjolski Labirint u Šibeniku nikad nije prazan, a naši ulični izvođači nikad bez publike. Kazalište Marin Držić iz Dubrovnika sinoć je oduševilo na ljetnoj pozornici i time zadržalo standard 61. MDF-a čiji ćemo ovogodišnji program pamtiti po samim uspješnicama, a do kraja Festivala ostalo je još dovoljno dana da svi koji to nisu uspjeli dođu na Festival djeteta i puste da ih cijelog prožme atmosfera petog godišnjeg doba – najveselijeg i najšarenijeg doba u Krešimirovom gradu.

Što se sprema danas, ide u nastavku.

Utorak, 29. lipnja, na Festivalu:

10.00 sati, Perivoj Roberta Visianija – Librić u Parku

BOJALAND

Likovna radionica

19.00 sati, amfiteatar ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić

U Godini čitanja, čitaju nam poznati, ili manje poznati, ali važni Šibenčani!

Na ulicama grada Šibenika priče će čitati poznati, ili manje poznati, ali važni (za život Grada) Šibenčani!

Gosti: Goran Višnjić i Oriana Kunčić

Trajanje: 40 min

Uzrast 5+

19.00 – 22.00 h, Poljana

Itinerània, Španjolska

LABIRINT

Neobična mreža transparentnih zidova i prolaza sa zagonetnim vratima gdje ćete sami kreirati svoju rutu putovanja kroz ovaj labirint.U ovom labirintu pronaći ćete svo uzbuđenje igre i izazov spontanosti.

19.30h, Poljana, kod festivalskih vrata

NIKOLININA TURISTIČKA CIRKUSTURA

Izvođačica: Nikolina Majdak

Pripremite hrane i piće za okrjepu, prikladno se obucite i na noge navucite udobne cipele jer vas čeka puno hodanja i turistička šetnja tajnim lokacijama Šibenika za koje niste ni znali da se skrivaju po tamnim zakucima vašeg grada!

Trajanje: 30 minuta

+ Zezanimacija

20.00 h, Dobrić

ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA

Pripovijeda: Jasna Held, profesionalna pripovjedačica, Dubrovnik

Bajke i priče dio su kulturne baštine svih naroda svijeta. Stoljećima prenošene riječju pripovjedača, pomažu ljudima u spoznaji svijeta i vlastita bitka. Živa riječ pripovjedača, prenoseći snažne slike iz svijeta bajki, slike u kojima živi duh čitava čovječanstva, nanovo oživljava u dušama djece i odraslih, vraćajući nas na prapočetak, pomažući nam da se suočimo sa sadašnjom zbiljom kako bismo aktivno živjeli i stvarali novo sutra.

Trajanje: 90 min

Uzrast 5+

20.30 sati, Perivoj Roberta Visianija – Librić u Parku

BAKA LIBRIĆ PUTUJE I PRIČA

Predstavljanje knjige Pijanist Mago Drago Marijane Križanović i Branke Hollingsworth

21.00h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

DOKTOR SVELJEČIĆ

Gradsko kazalište Sisak

Petra Cicvarić

Redatelj: Peđa Gvozdić

Oblikovatelji lutki i scenografi: Ivana Živković i Sheron Pimpi-Steiner

Kostimografkinja: Danijela Gotal Grgurač

Skladatelj: Saša Tadić

Igraju: Dunja Fajdić, Katarina Šestić, Lino Brozić

Doktor Svelječić topla je, duhovita i poučna priča o doktoru kojiima lijek za sve, pa svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze djeca koje muči određeni problem. U spravljanju napitaka pomažu mu njegovi pomoćnici: Vedra, Mrgud, Mudri i Straško, koji se brinu da napitak ima sve sastojke i da dođe u prave ruke. No jednoga dana pojavi se djevojčica Mia, koja želi postati zločesta kako bi se svidjela svome društvu. Naš doktor našao se pred najtežim zadatkom u karijeri: za loše stvari on ne spravlja napitke, ali ne zna kako riješiti neobičan problem.

Trajanje: 45 min

Uzrast: 6+

21.15 h Gorica (Ulica don Krste Stošića) – filmska projekcija, sinkronizirano

PAZI SE ČAROBNJAKA

Redatelj: Andrés Couturier

Žanr: animirani

Uloge: Mateo Videk, Mladen Vasary, Daniel Dizdar, Iva Vučković, Jelena Miholjević, Lucija Barišić

Trajanje: 97 minuta

Godina: 2018.

Država: Ujedinjeno Kraljevstvo

Pazi se čarobnjaka čarobna je obiteljska avantura koja prati dječaka po imenu Terry koji je zalutao u kraljevstvo Groovynham. Zli čarobnjak Grump bacio je čaroliju mraka na zemlju te su osmijeh i smijeh sada stvar prošlosti. Terry mora putovati Kraljevstvom u potrazi za čarolijom koja će pomoći da se svi sretno vrate kući. Na putu susreće veliki broj nepoznatih i prekrasnih bića koja mora nadmudriti.

item - id = 1109091
related id = 0 -> 1110241
related id = 1 -> 1109999
19. siječanj 2022 00:03