StoryEditorOCM
IzložbeFestivalske izložbe

Kako su djeca iz cijele Hrvatske nacrtala potres, koronu, maske i kako se MDF odužio svom dugogodišnjem suradniku književniku Mladenu Kušecu

Piše M. L.
20. lipnja 2021. - 14:55

Nedjelja, prvi radni festivalski dan nakon svečanog otvorenja MDF-a, uvijek počinje s otvorenjem izložaba. Ove godine ima ih više negoli prije, a prijepodne otvrena je izložba dječjih radova u Studiju galerije sv. Krševana na Dobriću. Izloženi su radovi osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su se odazvali na natječaj koji je MDF raspisao, a na njihovim crtežima dominiraju teme koje su ih mučile i okupirale tijekom godine koja je u mnogočemu protjecala u znaku korone. Izložba pod nazivom (Ne)vidljivo moći će se razgledati do kraja 61. MDF-a.

U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kupioni! Mnogi se još sjećaju sjajnih radijskih emisija književnika i novinara Mladena Kušeca i njegovih razgovora s djecom u kojima se prema djeci postavljao kao prema sebi ravnim i s uvažavanjem. Tako je i navedena rečenica ostala sinonim njegove sjajne emisije Tonkica Palonkica frrrrrr...., a tako se zove i izložba Kušecovih knjiga postavljenih u Brešanovoj sobi u preuređenom foajeu HNK u Šibeniku. MLaden Kušec bio je i dugogodišnji suradnik šibenskog MDF-a, pa je ova izložba jedan od način na koji mu se festival nastojao odužiti. 


Do kraja dana, u Muzeju grada Šibenika u 19 sati bit će otvorena i izložba akademskog slikara-grafičara Danijela Srdareva pod nazivom Tata i kiša vita/Laboratorio bestiario. Sad vremena kasnije u Galeriji sv. Krševana bit će otvorena izložba Mersada Berbera Allergo vivace.
 

26. travanj 2024 14:58