StoryEditorOCM
IzložbeAzimut

Izložbom ’25 godina Močvare‘ otvoren Long Play Day u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2024. - 10:19

U Šibeniku je u četvrtak navečer u klubu Azimut otvorena izložba plakata „25 godina Močvare“. Tim je ujedno otvoreno još jedno izdanje trodnevne manifestacije Longplay day 2024 koje se od 2013. održava u Šibeniku. Obilježavajući četvrt stoljeća kulturnog djelovanja kultnog zagrebačkog kluba, u Šibeniku je otvoreno događanje koje slavi vinile i nezavisnu glazbenu scenu – sve njene aktere. Program se nastavlja danas i ponovno sutra u organizaciji udruga Fotopoetika i Kolektiv 4B, a uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika i kluba Azimut.

UJEDINJENI U KULTURI

Otvorenjem izložbe plakata skupine autora koji su doprinijeli kulturnom značaju zagrebačkog kluba Močvara tijekom 25 godina rada, započelo je još jedno izdanje LP-a, manifestacije koja slavi lonplejke i nezavisnu glazbenu scenu. Izložba „25 godina Močvare“ u jednoj je noći okupila bivše šibenske studente u Zagrebu i goste Šibenika ovih dana, a poznavatelje glazbenih prilika u Močvari različitih godišta da se zajedno prisjete četvrt stoljeća zagrebačkog kluba. Uz prigodnu zdravicu i pokoji griz iz kuhinje Azimuta, Šibenčani i gosti grada, usputni i namjerni u Galeriji su razgledali 40 pomno odabranih i postavljenih plakata skupine autora, među kojima i Igora Hofbauera, Ivana Erora, Ivice Baričevića – Bare, Tomislava Vranića ili Tomislava Turkovića.

Izložba se može razgledati u Galeriji kluba narednih mjesec dana.

OD NULE DO ALBUMA

Drugi dan LP-a, petak 31. svibnja, donosi promociju albuma legendarnog šibenskog benda Nula. Album jednostavno nazvan „Album“ izlazi na vinilu i to baš danas, a razgovor s bendom vodi (glazbeni) novinar Marko Podrug.  „Nakon punih 30 godina izlazi novi dugosvirajući materijal benda Nula i došli smo na ideju da predstavimo album u Azimutu, nakon što smo tamo 2019. predstavili reizdanje albuma „Pobjedimo laž“ koje je isto tako vodio Marko Podrug“, podsjeća Meniga.

Nakon promocija albuma slijedi DJ slušaonica s vinila „Sex“ pod vodstvom Vedrana Menige, člana Nule i prvog čovjeka labela PDV koji u subotu izlaže i dovodi zagrebački program „Opločavanje“ u Šibenik na sajam vinila zajedno s još nekoliko nezavisnih izdavačkih kuća. „Na sajam dolazimo već nekoliko godina i svake je godine sve bolje i bolje pa je ovo istovremeno poziv ljudima da dođu u što većem broju. Ove godine imamo i nešto posebno. Kako u Zagrebu redovito održavamo sajmove pod nazivom ‘Opločavanje‘, ove godine na Lonplay day donosimo „Opločavanje special“, dodaje Meniga.

No prije subote, družimo se na promociji „Albuma“ u Azimutu.

image

Otvorenje izložbe plakata u povodu 25 godina kluba Močvara

Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

 

25. lipanj 2024 15:16