StoryEditorOCM
BaštinaVečeri pasionske baštine u Drnišu

U subotu nastupaju klapa Drniš i pučki pivači sa Šolte, a u nedjelju drniška Neuma i klapa iz Metkovića

Piše Sibenski.hr
29. ožujka 2019. - 13:23

Večeri pasionske baštine, koje se već 18. godinu održavaju u Drnišu, nakon što su svečano otvorene 16. ožujka kada je u crkvi sv. Petra u Siveriću korizmeni koncert održao mješoviti pjevački zbor Condura croatica, nastavljaju se i ovoga vikenda.

U subotu, 30. ožujka u crkvi Gospe od Ružarija u 19 sati počinje još jedan korizmeni koncert. Pod vodstvom Marije Muštre nastupit će pučki pivači župe sv. Stjepana iz Grohota na Šolti te klapa „Drniš“.

U nedjelju 31. ožujka u 20.00 sati, također u drniškoj crkvi Gospe od Ružarija, korizmeni koncert pod nazivom Milosti je čas održat će drniški Gradski pjevački zbor Neuma kojim dirigira Jelena Prpa, a nastupit će i mješovita klapa Sveti Nikola iz Metkovića.

Tjedan dana kasnije, 6. travnja  (subota), u 20.00 u prostorijama NP Krka u Drnišu, na programu je projekcija filma „Madrecitas - službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru“ autor kojeg je dr. sc. Krunoslav Novak koji će biti i gost večeri.

U crkvi Presvetog Imena Isusova u Drinovcima na Miljevcima, u subotu 13. travnja u 19.00 sati koncert je pučkih korizmenih napjeva pod nazivom Sedam svetih žalosti u izvedbi gostiju iz Ogulina – vokalnog ansambla KUD-a Klek.

Večeri pasionske baštine organizira Pučko otvoreno učilište u Drnišu u suradnji sa župama u Siveriću i Miljevcima.

24. travanj 2024 08:18