StoryEditorOCM
BaštinaUZ SLOBODAN ULAZ

Nedjelju rezervirajte za posjet Baroneu: Provjerite što su pripremili iz Tvrđave kulture

Piše Šibenski.hr
8. veljače 2023. - 09:54

Šetnja bedemima s vodičem, dječja radionica, VR igre, akcija u Klubu prijatelja i druga kava gratis čekaju i ovu nedjelju posjetitelje Tvrđave Barone!

- S akcijama i programima nedjeljom počeli smo zadnji vikend u siječnju kada je Tvrđava Barone proslavila sedam godina od obnove, a nastavljamo svaku nedjelju do kraja veljače! Svi naši posjetitelji tako će od 11 sati ponovno imati priliku prošetati bedemima tvrđava u pratnji našeg vodiča, od 11.30 sati najmlađi posjetitelji okušat će se na radionici ‘Eko-čuvari tvrđava‘, a svi koji to žele moći će isprobati VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture - poručuju iz Tvrđave kulture.

Tu je i akcija u caffe baru; druga naručena kava je gratis, kako i akcija 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica inače, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen.

Najmlađi posjetitelji Tvrđave do sada su se okušali u kovanju novčića bagatina, prošle nedjelje su imali priliku na jedan dan postati kraljevski pisari, a ove će učiti o ekologiji na edukativnoj radionici ‘Eko-čuvari tvrđava‘.

- Cilj radionice je djeci dočarati koliku količinu otpada stvaramo kako bi ih se potaknulo da i sami aktivno sudjeluju u njegovom smanjivanju. Polaznici će naučiti razliku između pojmova otpad i smeće, sve o sortiranju otpada te kako obraniti tvrđavu i svoju okolinu od otpada te njegovog lošeg utjecaja na okoliš. Uspješnim rješavanjem zadataka steći će titulu eko-čuvara tvrđava – kažu iz Tvrđave kulture.

25. ožujak 2023 21:04