StoryEditorOCM
BaštinaUZ SLOBODAN ULAZ

Imaju rješenje i u slučaju kiše: I zadnju nedjelju u veljači druženje na Tvrđavi Barone

Piše Šibenski.hr
24. veljače 2023. - 10:54

Šetnja tvrđavom s vodičem, dječja radionica, VR igre, akcija u Klubu prijatelja i druga kava gratis očekuju sve posjetitelje i zadnju nedjelju u veljači na Tvrđavi Barone, porfučuju iz šibenske Tvrđave kulture.

Šetnja bedemima s vodičem počinje u 11 sati, od 11.30 sati najmlađi posjetitelji okušat će se na edukativnoj i zabavnoj radionici ‘Šibenski vremeplov‘, a svi koji to žele moći će isprobati VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture. Broj sudionika dječje radionice je ograničen te su prijave obavezne. 

- Svi polaznici će uparivanjem kartica s opisima i natuknicama o povijesnim ličnostima, šibenskim građevinama i značajnim događajima s pripadajućim fotografijama upoznati brojne šibenske velikane i događaje važne za slavnu povijest grada. No, glavni izazov je kartice i fotografije složiti na vremensku crtu, kronološkim redoslijedom, i prikazati bogatu povijest Šibenika- najavljuju iz Tvrđave kulture. 

Radionica je namijenjena djeci starijoj od 9 godina, traje oko sat vremena, a sudionici se prijavljuju na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 24. veljače u 14 sati.

- Također ponavljamo akciju u caffe baru; druga naručena kava je gratis, kao i akciju 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen. U slučaju da u nedjelju bude kiša, odgađamo samo turu s vodičem, dok ostali program idu po planu u zatvorenom dijelu Tvrđave- naglašavaju iz Tvrđave kulture. 

 

Ulaz na Tvrđavu Barone je i dalje slobodan,

03. listopad 2023 05:40