StoryEditor
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Trava na majici? Od toga se počinje...

18. rujna 2019. - 14:02

Iskreno oduševljena, Dobra Parona na sva justa odobrava i fali kako se državna sila, ka vrag na grišnu dušu, okomila na onu malu šta je na majici imala oštampani list marihuane. Izgleda da će policjot koji je divojci u tri ure ujutro prija četri godine napisa prijavu jerbo da s otin reklamira drogu i potiče druge na uživanje nelegalnih supstancija, postati novi heroj Dobre Parone. Mala je prekršajno osuđena, a lani je istoga otoga službenika zagrebačka policijska uprava nagradila zato šta je “dobrim operativnim opažanjem, brzom reakcijom i kvalitetnim postupanjem pridonio zapljeni veće količine droge”.
- Jeste vidli? A počeja je od crteža lista marihuane na majici, da bi kasnije posta tolko utreniran da razbija švercerske lance sa pravon drogon sve u šešnajst! Take junake triba ova zemlja! - rekla je zadivljeno trepčući okicaman.
- Je, biće se ota akcija odvijala na Zrću, a to je isto ka da iđeš loviti ribu zarobljenu u vrši! - posprdno jon odgovara El Tigre. Bolje bi bilo da se policjoto uvištija pratiti trag šoldi od korupcije i marćapije, nego da ganja travicu, čija će proizvodnja za medicinsku upotrebu ionako uskoro legalno započeti. Uostalon, da je u onoj borovoj šumi na Zrću šta je izgorila ovih dana tirajući partijanere u stampedo, resta koji nasad trave, ne bi bilo požara, ode me pjunite! – unija se El Tigre njojzi u facu radi efekta svoje strategije protupožarne preventive. Kada bi se u svakoj vrtačici oli lužini po Dalmaciji tendile biljke sa listoviman ka na onoj inkriminiranoj majici, ne bi nas vatra nikada pustošila, kolko bi uzgajivači stajali atento nad svojin nasadiman!
- Vi niste normalni! Mala je stradala zbog nacrtane droge, a vi ode, u mojoj butigi na sva justa propagirate uzgoj na otvorenomen! Kolko robije ću dobiti ka odgovorna osoba bufetića zbog vas!? – sve ona krši ruke i osvrće se oko sebe da ne čuje koji nadobudni službenik u plavomen i još za koju godinu avanca priko nježine muke.
- Ma puštite gospojo, umiruje ju Bili Smo Uskoro. Policija bi prvo tribala dokazati da mi ode govorimo o konoplji drogi, iliti marihuani, a ne o uzgoju industrijske biljke. Ota mala iz Zagreba imala je lošega advokata: on je odma, u prvome šucu, obranu triba koncipirati na otomen neka dokažu da je oštampani list na majici klijentice marihuana, a ne ona industrijska vrsta čije sime zoblju tići u kebaman. Uostalon, zar se i ota konoplja ne propagira ka čudesno korisna biljka? - zaključija je B.S. Uskoro.
- U pravu ste, sada mi je došlo! - pljesnila se ona dlanon po čelu. Sićate se, prije par godina, kada je negdi u Slavoniji policija sudu trijumfalno privela babu sa optužbon da u svomen poju uzgaja marihuanu! Kad ono, stara je imala nasad industrijske konoplje, biće i zadnja u ovomen dilu svita, moca i sina! – prikrstila se.
E, i zato bi ja nekin službeniciman, a i časnin suciman ponudija neka popušu! – jopeta El Tigre dodaje uja na vatru. Naravski, Dobra Parona se zgrozila na otu ogavnu prostotu, šta je bez dileme otvoreno nepoštivanje državnih institucija. Jopeta bi moglo biti po njojzi čuje li neko ko ne triba, jadna ti je ona sa takin mušterijaman!
-Draga gospojo, ne motaju se meni po možđaniman šporkarije ka i vamin, reka je ka pravi fiškal.
- Smota bi in u cigaret oni list sa majice, pa i sami ste rekli da se od toga počinje!

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 19:46