StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Rvaske čarolije

27. prosinca 2017. - 09:47

Malešni Dida Mraz na baterije u jutron ranije pustoj betulici Dobre Parone stoji na šanku, miče rukicaman i ka sumanut ponavlja: "Hou, hou, hou! Meeri Krismes!" Dok je ona bila zabavljena u zaparenoj kužinici, El Tigre je otu njemu mrsku igračkicu inkroka šakon ka da nije njegov posal, tako da se kineski proizvod otkotrlja na pod i na njegovu žalost nastavija s božićnon porukon na engleskomen, ki pokvarena ploča.

- Šta je bilo!? - došla je cila uspaničena jerbo je čula tresak, na što je ovi slegnija rameniman i odgovorija mrtav-leden da je Dida Mraza očito inkolpalo. On bi mu eto, rado izmasira srce, al nije u redu da ulazi iza šanka, u nježin posvećeni prostor di je spiza, i još važnije, šoldi.

- Eto vidite, još se drznija dodati, taman oćete sebi i gostiman pružiti malo čarolije prid blagdane, a onda glupa tehnika podivja, izda vas i čovik ne zna šta bi reka, gleda u nju s tolko nevinin izrazon lica, na ranu bi ga privija.
- Ma, najbolje još da mi je on čarolija - zaitnila je bez ikakvoga živciranja Dida Mraza u kantun nakon šta mu je izvadila baterije iz droba. To šta se naša na podu pripisala je lošoj kontroli proizvoda u Kineza.

- Prava čarolija - nastavila je - svaki dan je na našoj Adventuri, a da smo grad od kreance, jači i od Rima, moglo se čuti i priko televizije. Ako niste znali, Rimljani su svoj ogromni borić od priko 20 metara na pjaca di Venecija prozvali Šugavko, jerbo mu ispadaju iglice, cili je opejavija i neće frižak doživiti Božić, a gušta ih je 48 ijada eura. Dok naša šibenska roketa prid graskon upravon stoji vazdazelena i napirlitana, ove godine još sa šesnon, dodatnon borduron od ukrasa. A došla nas je naša lipa roketa biće, i priko deset puta manje! Eto to su čarolije, kada se moreš metniti sa jednin Rimon, pripovida Dobra Parona sva sritna i zadovoljna.

- Je, pravo kažete, svaka van vridi. Sada međutin, ima poprde u Rimu, jerbo je gradonačelnica otvorila istragu u vezi sa Šugavkon. Za 48 ijada eura triba bi trajati do Božića dogodine, a ne jedva još koji dan, tin više šta se borić u Vatikanu, skoro isti, zeleni li zeleni, pari da je prepariran.
- Aj, znači ništa od toga, dočin komisija istražuje. Ujija vuk magare, ajmo dalje! - rekla je veselo i onda se u momentu smrzla od pogleda na Bili Smo Uskoro koji je banija na vrata cili stisnut od ciče, pari da se u "Krkinon" osmercu po ovoj buretini pribacija sa Žirja do grada.

Pričate o čarolijaman, kako čujen, stoji prid njiman, skakuće s noge na nogu i trlja ruke ne bi li se uteplija.
- Ako ćemo pošteno, jedna od najvećih čarolija prid Božić je državni proračun sa 800 miljuna kuna manjka, jerbo su se ugostitelji dositili kako zafrkati 25 posto PDV-a u sezoni nad sezonaman. A lokalno, to je benzinska pumpa na šibenskoj obali - čas je ima, pa je nema. I oto van je tolko moćna magija da od nje ispadaju iglice sa borića u Rimu! - reka je, grijući se travaricon.
- Eto, neka susidi znadu da i mi raspolažemo snažnin oružjen, ustriba li - rekla je Dobra Parona i počastila turon.

18. travanj 2024 13:24