StoryEditorOCM
KolumneGLAVA U BALUNU

(Ne)jasne ambicije

4. listopada 2018. - 13:51

Zahuktala se šibenska sportska jesen. Ovog vikenda u boj kreću košarkaši i košarkašice Šibenika, sedam dana poslije i vaterpolisti Solarisa. Nisu, međutim, do kraja jasne ambicije najpopularnijih šibenskih klubova, posebice HNK Šibenik.

– Jedina smo neporažena momčad, na drugoj smo poziciji. Volio bih da tu i ostanemo do kraja jeseni, a potom da u zimskoj stanci jasno zacrtamo što hoćemo i želimo – oglasio se trener Borimir Perković poslije tvrde utakmice i vrijedne pobjede protiv Sesveta.

Ljutiti Joso

Kao da je više vjere u vlastite snage, pa i optimizma kod šibenskih nogometaša, posebice kod kapetana Martina Vukorepe.
– Već dugo nismo imali tako kvalitetnu momčad. Slažem se s dijelom novinarskih ocjena da bi nam za širi roster dobro došao po jedan stoper i vezist. Kad bi se "dogodila" ta pojačanja, ne bismo smjeli bježati od stvarnosti ili morali bismo, jednostavno rečeno, jurišati na Prvu ligu – kazivao nam je Vukorepa, kojega još peče ne tako davna neuspjela utrka s vinkovačkom Cibalijom, koja se u međuvremenu strmoglavila u Treću ligu.
 

Joso Bulat je, kažu očevici, neovisno o prolasku dalje, bio silno ljut poslije kup-utakmice s Nehajem, bolje rečeno razočaran lošom šibenskom igrom. Znači li to i da čelnik kluba vjeruje u snagu momčadi ili sanja barem drugo mjesto, koje vodi u prvoligaške kvalifikacije!? No, ni Joso se nije baš jasno deklarirao.

Za razliku od Šubićevca, bivši vaterpolski reprezentativac Andrija Vlahović "puca" od neviđene vjere u snagu Solarisa.
– Kad sam se vratio s Malte, dočekala me pojačana momčad i odlični trener. Novi igrači Solarisa su ne samo nadareni vaterpolisti, već i sjajni momci. Zato, neovisno o tome što cijenim riječko Primorje i crnogorsku Budvu, najavljujem da ćemo s pravom i razlogom jurišati na Prvu regionalnu ligu. Da Riječani i Crnogorci nisu bolji od nas – muški i samouvjereno izjavio je Vlahović.

Novi 'toranj'

Lakše se diše, lakše se diše! Takvu mi je SMS poruku poslao Filip Vukičević Fika, sportski direktor GKK Šibenik, nakon što je, poslije ne baš jednostavnih pregovora, pristupnicu za Baldekin potpisao iskusni centar Matija Poščić.

– Bitna je bila i preporuka šibenskog trenera Jeronima Šarina, koji je Poščića trenirao u Libanonu ili tvrdnja "da je riječ o iskusnom košarkašu i karakternom momku" – dodao je tajnik Damir Grandeš.

Šarin je odmjeren stručnjak, pa nema bitnog razloga da mu ne vjerujemo. S novim "tornjem" će lakše i tercet Junaković – Nakić – Vuko, koji se nametnuo kao udarna snaga "građana" na pripremnim utakmicama i turnirima, i mladci poput Paića, Šarića i Gulina kojima se ne smije uskratiti vjera "kako je ovo njihova godina".

Šibenske su košarkašice kao četvrti dio šibenskog (prvo)ligaškog "paketa" obično na rubu zanimanja ili malo tko vjeruje da bi se mogli vratiti dani kad se na ženskim utakmicama na Baldekinu znalo okupiti i više od dvije tisuće gledatelja. No, valja poslušati upozorenje (ili vapaj!?) trenera Stipe Bralića:– Svi su se pojačali osim nas, a Liga se smanjuje s 12 na 10 klubova. Naši su ciljevi "kaljenje" mladih i borba za opstanak.

Šibenska se (muška i ženska) košarka, očito, okrenula mladima. Nije li to, po nepisanom hrvatskom zakonu, najbolji znak tanke financijske situacije!?

17. travanj 2024 18:33