StoryEditorOCM
KolumneGlava Šotobraco

Moć Rvaske u EU čini da i mladi Ingleži bižu u Irsku

29. siječnja 2020. - 12:41

Meni je najdraže kada Anka Mrak Taritaš sa nike govornice inperativno zatraži neka institucije radu svoj posal, potiho sebi u brk govori El Tigre.

 

U friškin novinaman uprav’ čita o troduplomen ubojstvu u spliskom Varošu, a bivšu ministricu graditeljsva gleda je sinoć na TV-u dok se izjašnjavala od otoj tragediji.

 

-Jel’ ona oće da institucije radu svoj posal ka i u slučaju obnove poplavljene i navodno 20 posto priplaćene Gunje dok je bila ministrica, oli da činu kako triba? - upita je više ka usput Bili Smo Uskoro. A dok je govorila, zanima ga, je li Taritaš možda vitlala najlišijon četkon za zahod od 281 kunu?

 

- Ma di to ima da greza četka tolko dođe? - zaprepašteno je Dobra Parona prikrila lice dlanoviman, na šta je ovi odgovorija da su baš sa takima bile opremljene obnovljene kuće u Gunji i priporučija jon neka rasfriška panćenje. Dopire jon ne dalje od zanje naruđbe leše oglavine.

 

-Tolko skupa četka sto posto ima još koju funkciju! - odmanila je rukon ne dopuštajući po običaju da se napada ni jedna žena u politici.

 

- Je, sto posto je tako! - posprdno je otpovrnija El Tigre. Druga namjena otih četaka je da kada in se metne baterija u ručku, služu za freganje šporkih justa...

 

Heri i njegova baba

 

- Pa ovo je ugledni lokal di se dobro jide, da van više nisu pale na pamet take ideje! - složila je Dobra Parona gadljivu i ljutitu facu u jedno, priteći mu kažiprston. Daće mu crveni karton pa neka on svoje degutantne maštarije iznosi di god, al’ u nje bome, neće.

 

- Je, je... - upire ovi ka prase na surutku. Ota četka i malo domestosa za justa Kreše Beljaka iz HSS-a, glavnoga SDP-ovoga koalicijskoga partnera! Nema ni jedne isprike na društvenin mrežama koja more isprati gadljivost koju je izreka žaleći šta UDBA nije pobila još Rvata u inozemstvu. A u drugoj turi, tribalo bi i Beri učiniti dva-tri đira ispod nosa sa istin pomagalon, budući da je Krešinu izjavu tija razblažiti i učiniti je kamilicon.

 

- Ostavite se loših napitaka molin vas, popijte prava pića za muškardine na moj račun, zavapila je Dobra Parona poslužujući ih, sva pristravljena doklen bi mogla dovesti diskusija koju gonaju ova dvojica u nježinonem bufetiću od dobre reputacije.

 

- Jeste vidili – pokušava ona privrniti da ne zagori – ni krajevstva više nisu ka šta su bila! Da je kojin slučajon Henriku osmomen unuk napravija ono šta princ Heri radi svojoj babi, ingleškoj krajici, barenko bi ga u sinđirima utamničija u Tover, pa neka mali piva dok se ne dozove pameti!

 

- Je, moga bi jedino pivati da njegov did, institucija, radi svoj posal! - otra je pivsku pinu sa justa El Tigre, na šta je B.S. Uskoro s ponoson konstatira kako se u potresnim događajiman u ingleškoj krajevskoj obitelji ogleda moćni utjecaj Republike Rvaske dočin smo zasili na čelo Unije. Sada i ingleška mladost, makar plave krvi, napušta zemju i biži sa kuferiman u Irsku.

 

- Valjda Kanadu? - ništa nije jasno Dobroj Paroni.

 

- Polako, draga gospojo, polako. Kanada je i našiman bila prva destinacija prija desetak godina, dok nisu otkrili Zeleni otok. Tako će i Heri, bez brige, odgovorija jon je.

 

- A to znači samo jedno: rvaske institucije radu svoj posal! - uzviknija je El Tigre i nazdravija in.

16. travanj 2024 21:22