StoryEditorOCM
Kolumneglava šotobraco

Kako je biti Srbin u vrime sezone

15. svibnja 2019. - 10:41

Ja ne znan šta se više tolko govori o spašavanju turističke sezone! Te nema radnika, pa ćemo ih uvoziti, onda iđe uvozna kvota vaka ol' naka... Šta nije najjednostavnije nabaviti robote, pa da vidiš? Ionako dobar dil našeg litnjeg ugostiteljstva pari ka sa trake, zaključila je Dobra Parona u žaru objašnjavanja svojin najmilijin gostima.

Jerbo, ako je robot programiran da štokoda zavidava u auto-industriji, to nije puno različito od automatiziranoga raznošenja spize u kakvomen restoranu usrid najveće turističke gužve, drži ona da je razina dobroga dila posla nježinih kolega iz ugostiteljstva.

Naravski da se susrela su dva para ispitivačkih očiju iz kojih je kričalo pitanje di jon se zagubilo barenko tekice samokritičnosti? Ol' i tehnološki skromniji robot ne bi moga biti izvrstan poslužitelj nježinih suvih ušiju, njuškica, bunceka i lebara? A o skromnin kulinarskin zahtjeviman otoga nježinoga jelovnika da se i ne govori. Za taku pripremu bija bi dovoljan robot memorije ka u davnih mobitela prve generacije, govoru oči nježinih dragih mušterija. Jasno je to svakomen osin njojzi, nako umišljenoj u svoju ekskluzivnost i nezaminjivost.

Roboti i janjetina

- Evo, nastavlja ona sa banaliziranjen ugostiteljstva oko sebe, robotizacija bi prvo mogla dovatiti najpoznatiji janjeći restoran u Šibeniku. Mušterija tamo ionako ne triba ništa pitati, niti s konobaron divaniti: dočin sidneš, prid tebon se stvori gvantjera pečene janjetine, jerbo se tute i ne dolazi za ništa drugo. Prema tomen, oto more raditi i robot, s ugrađenon funkcijon da obamiri gosta i na temelju odokativnih parametara automaski odredi kolko ko more načupati mesa i kapulice, rekla je s takon samouvjerenošću da bi otomen tribalo dodati još jedino pečat pravomoćnosti, ka na sudskomen rješenju.

- Isto ka i u vas, draga gospojo, jedva je dočeka El Tigre misleći na nježinu vaik te istu ponudu. Dok je govorija, proša je nokton priko plisa u fugama od pločica na zidu. Jedino šta bi robot, sada je već pokušava otrovno uvriditi, triba imati funkciju za pojačano čišćenje, a la čento gradi i posebni čip da koji dek ukrade na korist kuće...

- A muve zukuje, one šta ih je četri u kilu i rado letaju vašin bufetićon? - upita je Bili Smo Uskoro i strelimice odgovorija da bi njih vrlo uspješno, u skladu sa tehnologijon, mogli zaminiti dronovi.

- Vi ste jedne najobičnije pijančine koje osin šta balu, pod živin bogon ništa drugo ne znaju! - vratila in je iston miron, na šta je El Tigre smireno odgovorija da su oni kulturni ljudi a taki promoviraju isključivo kulturu pijenja. Oto znade svaki teke bolji robot-ugostitelj, a ona eto, nikako da nauči, iako je već side uvatila.

Onda je, poslin kratkoga muka šta je zavlada u betulici, počeja raspredati kako sve ove teške brige oko turizma i radne snage, blago njima, ne muče narod u Sjevernoj Koreji.

E, Milorade, Milorade...

- Niti oni di iđu, niti in 'ko dolazi. Zbog loše žetve, Mili vođa odredija in je 30 deka spize dnevno, a namisto da putuju ka turisti, u moru oko Japana kupaju se njiove interkontinetalne rokete. Baš su, nema puno, jopeta dvi ispalili. A u nas se Pupovac na đambo plakatima po ciloj zemlji pita kako je biti Srbin u Rvaskoj...

- Kakve oto ima veze sa Sjevernon Korejon? - pristravljeno je upitala Dobra Parona sve se osvrčući oko sebe, da digdi nema neželjenih ušiju, ka u bivšen sustavu.

- Nema nikakve, odgovorija je ovi. Ali ima veze sa našin turizmon, jerbo ga među ostaliman, spašavaju i radnici iz Srbije. Eto kako je biti Srbin u Rvaskoj... Spasitelj! - reka je i natega gucalj pive.

- E, Milorade, Milorade... Šta ti je oto tribalo? - doda je B.S. Uskoro i pocidija zadnju kap svoje travarice.

19. travanj 2024 20:57