StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Pantagane zaražene mikrosofton mogu srediti jedinio Capak i Markotićka

Piše Branimir Periša
5. prosinca 2021. - 15:44

Sva pristravljena, Dobra Parona jedva je dočekala da u bufetić dođu nježini najmiliji gosti.

-Spasite me! Iman pantaganu, doli, šoto šanka! – izustila je molećivo, samo šta ne jeca.

-'Volki je, božemesačuvaj! - raširila je ruke na po paša ne bi li in pridočila golemost nevolje od čega je uspila viditi jedino kus repine kako nestaju u procipu između šanka i poda. „Da 'prostite, bija je 'volki!“ – jopeta je raširila ruke, zarumenivši se u licu. Pristojnost je pristojnost, da neko ne bi pomislija da je odmirila ko zna šta, a nju su roditelji odgojili ka jednu finu curu.

-Dobro, dobro, otpovrnija jon je El Tigre. Take isprike ostavite za Capaka; likar nije iz naših krajeva, pa bi jedino on moga svašta pomisliti kada učinite taki mot.

-Zašto Capak? Kakve on veze ima sa pantaganon koja će mi skratiti život ako je uskoro ne uklonin!? – pogledala ga je justa obišenih u čudu.

-A ne znamo van mi! – nezainteresirano jon je odgovorija Bili Smo Uskoro. Pitajte Grmoju iz Mosta, on je puno pridonija kulturi javnoga govora, svaćanju epidemije i ugledu govornika iz svita politike. Zagrmija je Grmoja da se Capak i kompanija, ka epidemijolozi mogu baviti jedino mišiman i deratizacijon, a nikako judskim pravima, sitija ih je B.S. Uskoro o čemu je stvar.

-Jel' to oće reći, da je Most na vlasti kako bi Capak i Markotićka obilazili po kućaman!? On sa kanton otrova, a doktorica bi sapinjala trapule za miše? Moca i sina! – brzo se prikrstila Dobra Parona nemoćno gledajući u svoje najmilije mušterije.

-Eto, jedina van je šansa da otu pantaganu sami nekako sredite! – neumoljiv je El Tigre. Njega bolu kosti, pa se ne more sprigniti tako nisko makar da metlon istira uljeza, a kompanjon mu je ionako gadljiv.

-Neću ja bome! – slegla je i ona ramenima. Ko zna, možda beštija ima mikrosoft, pa će me zaraziti, dodala je ona pristravljeno, na šta se El Tigre zagrcnija pivon.

-Oćete reći omikron!? Srića da san pametan pa svaćan šta ste tili reći. U pravu ste, mogućnost da van pantagane prinese virus novoga soja jak je razlog da počekate na Capaka i Markotićku sa arganjama za deratizaciju – završili su temu.

Onda je ona, sa sjajon u okicaman, rekla da ju je Česki prisidnik Miloš Zeman oduševija svojon državničkon odgovornošću kada se na prisezi prisidnika vlade pojavija u koliciman, usrid velike škatule od pleksiglasa, da ne širi virus. Doduše, nikako nije jasno zašto se odlučija na otu monadu, namisto da stoji u kući i liči se? Ipak, važnije jon je pitanje kako bi naš Zoki, da ga je metniti u tako nešto?

- Ja san na prvu pomislija da je blagajnica iz Konzuma ušla u česke prisidničke dvore, primjetija je El Tigre, na šta je B.S. Uskoro priklopija da česke blagajnice ipak mogu na more. A Zoki, doda je, on bi tražija da mu u otu prozirnu kocku montiraju razglas i klimu. Da odma more ispostaviti račun MORH-u i započeti novu svađu sa Banožićon…   

19. travanj 2024 06:07