StoryEditorOCM

Na kraju lita će susvita! Em inflacija, em skupoća, a sve se bojim da će se i korona jopeta rasplancati...

Piše Branimir Periša
3. srpnja 2022. - 11:31

- Bome! Ter da Rvati nemaju love, te da se loše živi, a državni poticaji za aute na letriku ošli za 50 minuta dočin je otvoren natječaj za više od 103 miljuna kuna. Za to naši dični građani imaju, a za moju spizu ne bi dali ni lipe! - revoltirana je Dobra Parona. Ljutiti izraz lica u trenu jon je priša u tugaljivi kada je pogledala u one skvrčene bokuniće kuvane praščevine složene na gvantjerice u svojoj veltrini unutar caklenoga šanka.

Za razliku od nje, El Tigre je ima zaprepašteni izraz lica. Ka alžirska deva kada u pustinji padne snig, šta se i dogodilo prije godinu-dvi.

- Stvarno, draga gospojo, vaš jelovnik moga bi postati dio gastronomske arheologije, jedino će muzej eventualno biti zainteresiran da van vako nešto kupi! - uboja ju je i berekinski je pogleda ispo' oka svoga kompanjona Bili Smo Uskoro.

Ovaj je doda da bi oto moglo biti skroz realna mogućnost, budući da se direktor muzeja Krnčević, osin šta je arheolog, bavi i gastronomijon. Snima TV emisiju o spizi, pa šta ne bi na kraju lita ovikovičija ote nježine mesne iskopine, za ne kasti artefakte i pridložija makar jednu ricetu.

Minjajte jelovnik!

- Na kraju lita će ionako susvita! Em inflacija, em skupoća, a sve se bojim da će se i korona jopeta rasplancati. Ako nešto ne smislin, propašće mi biznis - rekla je ona.

- Moca i sina! - skršija je ruke El Tigre. Usrid vakoga lita, koje da ruši sve rekorde, a lovu kupe ćoravi i colavi, vi ne morete zaraditi sa bufetićon usrid turističke zone. Onda je zasta i još se jedanput, izrazon lica one alžirske deve zagleda u izlog nježine skvrčene ponude.

- Minjajte jelovnik! Dodajte štokoda ugodnije jestivoga osin ote maščobe, oli se pribacite u drugu djelatnost. S obziron na stanje i izgled kože na ovin buncekiman, mogli bi otvoriti i postolarsku radnju za sridnjovikovne postole, kese za munitu i otomen slično. Još bi mogli aplicirati i na kaki fond, pa da vidiš! - reka je znalački, ka da je savitnik uprav' za EU fondove.

Na to se nastavija B.S. Uskoro sa genijalnon idejon da bi se lešu prasetinu najbolje moglo prodati Česiman. U nji' je ionako sva spiza "vepže", šta oće reći prasetina.

Tito oli Tuđman

- Piš' kući propalo, prije nego šta počneš! - otpovrnija mu je El Tigre. Daklen, jedini red koji će Česi napraviti je isprid gepeka od aute di nosu sve šta in triba za litovanje. Ovi bufetić nije ni 100-ti na popisu njiova zanimanja, sve i da je na plaži s koje ne mrdaju!

- A da Plenki isposluje da država uplati turistiman nike vaučere za potporu potrošnji u mojoj betulici!? - pridlaže ona.

- Pa nije van Plenki oni Gotovac, šef zagrebačkoga SDP-a, koji traži da se vrati Titov trg! Šta država, osin kakve komunističke, ima sa vašin asortimanon? - reka jon je El Tigre.

- Nije on Plenki, al' bi se pobrinija za moje vaučere! - rekla je Dobra Parona.

- Je, on bi na ono famozno Stankovićevo pitanje "Tito oli Tuđman?" čak odgovorija Chavez oli Maduro. U Venecueli ionako svi imaju vaučere i stoju u redu prid dućaniman u kojiman nema ničega! - zaključija je El Tigre.

23. travanj 2024 11:03