StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Ministar Mario Banožić je prvak Rvaske u korištenju umjetne inteligencije

Piše Branimir Periša
1. svibnja 2023. - 14:56

- Bome! Falša inteligencija skuvala je jelo vrhunske gastronomije - rekla je Dobra Parona ka nešto šta se razumi samo po sebi.

Nike zečje trepavice u pjenici od šampanja i tartufa, pa nešto gratinirano… He, he, doće kraj i otiman od Mišelina - naslađujući se govori svojin najdražin mušterijaman o kuvariman koji se zovu šefovi i za koje ona misli da kuvaju kakece, a ne poštenu spizu.

- A ne znan, jedan od njih tvrdi u nastavku članka da tomen jelu fali judska ruka, duša i sve drugo šta iđe uz ljude. Prema tomen, pitanje je komen zvona zvone! - odgovorija je El Tigre.

- Naravski! - odma je živnila. - Ovo šta ja pružan svojin gostiman, jubav i plemenitost koju dajen u spizu a samo iz jedne lončine, taku poeziju u pijatu niko ne more složiti. Ma koja umjetna inteligencija! - fali ona sebe na sva justa.

Iščašija san vilicu

- Pa, može se vas usporediti sa onima Mišelinoviman. Da buden precizan, mislin na njiove gume od auta. Pa ol‘ niste mogli teke više kuvati buncek - iščašija san vilicu žvačući ovu žlundru, a nije za male šolde! - protestira Bili Smo Uskoro.

- Vi ste imali dušu i plemenitost dok nije doša euro! - odbrusija jon je El Tigre. Barenko bi nan dobacili koji komadić ovoga ili onoga, a mi bi van oto jopeta refali s kojin pićen više - nastavija je B.S. Uskoro sa mitraljiranjen dobre i poštene gazdarice.

- A to šta falša inteligencija ne bi mogla skuvati oto šta nudite u svojoj betulici, ima jedan sasvin drugačiji razlog, draga gospojo. A taj je da je falša inteligencija pripametna za smisliti ništo do te mire banalno ka šta je vaša spiza. Za oto ne triba čip kapaciteta nit‘ za oni prvi mobitel i u otomen se složeni sustav ka šta je falša inteligencija uopće ne snalazi. Prigori, rikne, pomišaju jon se živci…

Dobra Parona primučala je otu grdnu uvridu ka da nije izrečena. Nastavja ona po svome i zadivljeno in priča o Anti Baranu, načelniku Općine Lećevica, koji se naša na udaru Državne revizije. Termavaju čovika punog duše i velikoga srca da je na trošak općine zajedno sa ko zna kimen izija i popija 50 ijada kuna i bez pokrića potrošija još tolko goriva od službenoga auta.

- Konačno jedna topla, judska informacija, sa brojkaman tolko bliskin dušaman i srciman običnoga puka! Da vidin falšu inteligenciju koja bi bolje od načelnika Barana sročila toplo, iskreno opravdanje: "Ne smin ja pisati koga san vodija na ručak! Svit će reći da otaj samo ždere i loče!"

Topla ljudska priča

- A ne, ne, ima još bolja topla ljudska priča, di se vidi sva toplina judskog srca i duše! - poduvatija je El Tigre. Za prvih 17 katova Dalmacija Tauera, najvećega tornja u zemlji ciloga u caklu, uopće nije predviđen parking! Šta sad!?

- Naravski da nije, jerbo su priko pametni projektanti pitali falšu inteligenciju. I sada triba čekati da ta ista falša inteligencija stvori još napredniju inteligenciju da razriši problem stvoren sa puno duše, srca i drugih judskih osobina koje neću spominjati - dobacija je B.S. Uskoro.

- Ja mislin da je takva inteligencija već stvorena. Zove se Mario Banožić, ministar je obrane i s puno judske topline na naš račun rješija je sebi kuću priko APN-a, daklen 25 posto iz proračuna. Sa adekvatnin parkingon, sve po PS-u - rekla je Dobra Parona.

24. travanj 2024 19:44