StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava šotobraco

Konačno je ujitilo poštenoga lopova na političkoj funkciji koji voli popit i pojist, ono sa Škugorima je bilo stravično!

Piše Branimir Periša
30. listopada 2022. - 09:01

Nakon dužega vrimena Dobra Parona je prvi put uredno složila pročitane novine i smireno ih odložila u kantun šanka. Inače se većinon razljuti, sve oto raskupusa i zgužva, pa nemilice zaitne u pravedničkon bisu koji je obuzme kada sazna šta se zbiva.

- Zadovoljna san - rekla je - a i svi bi tribali biti.

Konačno je dolija - ako oto odgovara istini - jedan normalni, pošteni lopovski čovik na političkoj funkciji, nastavila je govoriti svojin najdražin gostiman. Poslin onih naših Škugora, njiovih silnih stotina miljuna kuna i svih otih velikih brojaka koje običnome čoviku ništa ne govoru jerbo o tolikin ciframan nema nikakvu predožbu, veseli pročitati da je Vinko Zulim, za dvi godine - 2017. i 2018. izija i popija 425 ijada kuna iz proračuna općine Siget di je bija načelnik. A oni šta govoru da je bilo dosta njegova zuluma, dabogda in jašterica na jeziku izresla.

- To je već nešto, blisko srciman i intelektualnin mogućnostiman nas, puka. Izisti i popiti 425 ijada kuna jedna je topla, intimna informacija. Vrlo konkretna: znade se skoro u dlaku kolko je naš Vinko sa jataciman natriska stolitara vina i satra stada janjaca i telaca.

Svota je - a štaš govoriti - judski skromna i nekako mi je više socijalistički pravična, nego šta bi bila kapitalistički stravična; biće je baš zato policiji tribalo samo četri-pet godina da otoj maraćapiji uđe u trag.

- Ma u pravu ste, begemaje jon El Tigre. Ono sa Škugoriman je upravo stravično, a ovo Zulimovo grije srce ka nešto domaće i razvlači nan justa u topli smij. Kasnije je Vinko posta poznat po otome da ka saborski zastupnik nije ni zinija, kamoli šta reka.

Pa šta oćete, čovik je dovoljno ziva na pustin ručkovima, pa bi mu Sabor onda dobro doša ka misto zasluženog odmora, upleja se Bili Smo Uskoro. Ne da ni on na Zulimovu čestitost, čega danas najviše fali, pa je s pravon skrenija pažnju da Vinko jest da je uzima, ali je dava i drugiman. Pa di‘š poštenije!? - okrenija se B.S. Uskoro prema svomen društvu u betulici ne bi li svojin ričiman da na većoj težini.

- Ma sve to stoji, i zamislite sada kako zločesti svit iz Segeta po kantuniman komentira sve oto sa Vinkon Zulimon, nastavila se na oto Dobra Parona. Kažu, bolje da je Vinka Zulima ujitilo nego da je umra, bože mi prosti! - rekla je i brže bolje se prikrstila.

Jerbo, objašnjava in, da se dogodilo oto ružno i nedaj bože nikomen, tada bi na šoneti pisalo da je "pripuknija u gospodinu". Zamislite ote zloće!? - skršila je ruke netremice ih gledajući.

- A čujte, počeša se po glavi El Tigre, kada bolje pogledate, šta bi drugo moglo pisati na šoneti čovika koji je popija jednu cilu vinariju i izija nepregledno stado stoke sitnog zuba!?

- Bome, i naš Milanović bi prije pripuknija po šavu nego da primuči onu ružnu opasku o Nensi Pelozi, reka je B.S. Uskoro. Da će ona, inače treća osoba u Americi po političkoj važnosti za koji misec biti notingburger, šta oće reći hamburger bez ičega, oli po naški niko i ništa, pa mu nije stalo da se službeno sastanu.

- A ja čujen da će Milanović iznajmiti kućicu na našoj Adventuri, priklopila je Dobra Parona tajnovito.

- Šta, prodavaće notingburgere!? - reka je El Tigre, na šta je B.S. Uskoro poentira da naš Prisidnik jedino more prodavati ruske sendviče: to je feta biloga kruva između dvi fete crnoga.

25. travanj 2024 04:13