StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Ko se ne osveti taj se ne posveti: pravi VAR za suca Orsata

Piše Branimir Periša
18. prosinca 2022. - 15:17
Doha, Katar, 131222. Stadion Lusail. FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Utakmica polufinala, Argentina - Hrvatska. Na fotografiji: Daniele Orsato.Tom Dubravec/Cropix

- I tako, naša Ivana Knol nije se skinila do gola! Šteta, baš šteta! - razočarano je sa svoga mista u kantunu betulice procidija Bili Smo Uskoro. A još jučer je, cili zapaljen na pobjedu protiv Argentine, ka i cila zemlja, svako malo ponavlja da se još nije rodija oni koji rečenu Ivanu more satrati. Pari da ona trče po terenu i zabiva golove...

- Moca i sina - prikrstila se Dobra Parona. To je za ne povirovati vlastitin ušiman! Ajde, recite vi meni šta bi značilo da se skinila do gola!? Pa cilo vrime jedva da je bila u nekoj robi; više je Eva u Raju imala na sebi nego ona u otomen Kataru, oli kako se već reče.

Mladi i ubojiti

- Je smokve! To za Knol san govorija više simbolično, ona mi je bila ka oličenje cile naše reprezentacije. Mlada, jedra, sa ubojitin atributiman... ka i naši momci, šta triba govoriti. Pa i oni bi skinili majice da su dobili utakmicu. Ol’ ne bi? Ma, sicite me di san najtanji - objasnija je B.S. Uskoro.

- A šta vridi mladi, ubojiti, jedri i tako dalje, kada je najubojitiji argentinski igrač na terenu bija taljanski sudac Danijele Orsato. I to bez uključenoga VARA, oliti video suđenja - naljutija se El Tigre. Pitanje je bil’ isto napravija kome drugomen i odma je zna da će š njimen biti drž’ nedaj.

Kako je samo za vrime utakmice lipo priča sa argentinskin fuzbalerima, stalno su nešto prijatejski šuškali, a s našima je komunicira jedino priko svirca i žutih kartona - zbraja El Tigre Orsatove grije.

- Pa zato san i mislija - nastavija se na oto B.S. - Uskoro, da je možda u igru tribalo ubaciti Ivanu Knol. Jerbo ako je lažni, pokvareni penal s prvin golon u našoj mriži razlomija utakmicu i demoralizira naše, kako je poslin analizira Luka Modrić, onda je možda Ivana tribala djelovati protiv suca i razlomiti njega, sa svon raspoloživon ubojitošću!

- Ma daj, o čemu govoriš! Pa Orsato, oli Medvjedović prevedeno na naš jezik, pokaza bi žuti karton i Ivani, puški ubojitoj. Nema onoga kome ga nije podilija i kako je krenija, pomislija san da će ga pod nos staviti svakomen našen navijaču.

- Ja mislin da su naši momci u Kataru bili u raskoraku sa sviman naman koji smo za njih navijali ode u zemji i tamo na stadijonu. Jerbo, svi smo se mi zakitili crveno - bilin kockaman, jedinin pravin, a naši su tako važnu utakmicu odigrali u modrin dresoviman sa jedva vidljivin bilin kvadrelaman. Pa naravski da bi onda otaj Orsato Ivani Knol, da je utrčala na teren, pokaza ne žuti, nego odma crveni karton. Sa crveno bilin dezenon na svojoj robici bila bi ka niki uljez i Taljanac bi oto odma po kratkon postupku prisika. Atroke da ona razlomi njega! - proradila je kod Dobre Parone žica fuzbalske analitičarke.

Imamo mi lika

- Imamo mi lika i za take! - reka je odjedanput, poslin tajca u betulici B.S. Uskoro. - Ko se ne osveti, taj se ne posveti - provrla je krv ajdučkih predaka, pa je iznija plan da u Orsatov grad u Venetu, Montekjo Mađore u najstrožoj tajnosti triba poslati grupu specijalaca, provjerenih navijača Vatrenih s aparaton za varenje u kuferu. Njiov zadatak biće da se priko noći prikradu do njegova stana, zavaru mu ulazna vrata i ponistre i ostavu poruku sa otisnutin poljupcon Ivane Knol - zapalija se B.S. Uskoro dok je ovo dvoje blenilo u njega.

- Naravski, sada oćete čuti šta će pisati u poruci:

”Medvjediću, uključili smo ti pravi VAR. Imaš poljubac, Ivana.”

19. travanj 2024 10:32