StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Kada Borajciman rodu smokve, onda in je granica samo nebo i Indija!

Piše PIŠE Branimir Periša
9. siječnja 2022. - 16:15

Srce stradava od briga, jetra od bisa i ljutnje, želudac od nesažvakanih događaja i postupaka, a štitnjača od neizgovorenih riči! – uskliknila je Dobra Parona svojin najdražin mušterijaman prvoga radnoga dana u novoj godini. Cila je osokoljena i zadovoljna šta oto mudroslovlje koje je uprav' pročitala na nikomen portalu rehabilitira jelovnik i kartu pića nježine betulice, di je išta dijetalnije od praščevine maglovit pojam, isto ka i bezalkoholno piće.
– Ooo, baš van fala! – rastega je El Tigre i nastavija kako je u svojoj injoranciji već pomislija da ga želudac boli od onih rambašića šta se po kući vuču još od Božića, a da ga jetra žiga zato šta je ovih dana prikardašija sa pićiman razne jakosti. Srce doduše baš nešto i ne ćuti, al' vraga ne triba zvati jerbo dođe i sam, promrsija je sebi u bradu.

Kao da je progucala metlu

– I meni je odma lakše! Sada mogu po svemu šta se drži nezdravin od ića i pića tući duplo žešće, važno je da nema bisa, ljutnje, nesažvakanih postupaka i svega ostaloga! – nastavija se Bili Smo Uskoro primjećujući da njiova Dobra Parona, bog jon da zdravje, nikada neće imati problema sa štitnjačon. Zato šta nijednu misao nikad ne zadrži za sebe nego jon vaik izađe na jezik. I još jon je, za kraj, reka da pari Borajac!
– Kako to mislite!? – odma se uštapila, ka da je progucala metlu i zauzela obrambeni stav.
– Lipo, otpovrnija je. Vidi se da van je lito bilo dobro, ka i svima u zemlji. Tako su i Borajci bili sileni kada bi in rodile smokve, pa kada bi ga čovik pita odakle je, ka iz praće bi odgovorija: "Iz Boraje, oš' se tuć!“ A u slučaju da in je glavni frut podbacija, skrušeno bi se predstavija da je iz "one nesritne Boraje…" – opisa jon je dojam B.S. Uskoro.
I tako smo, nastavija je, u valceru od plodnoga lita sa vrićama punin suvih smokava ušli u Novu godinu. Rast bi-di-pi ja veći nan je nego u Njemačkoj, refali smo gubitak od prošloga lita i sada je samo nebo granica!
Je, vidin. Meni se pari jedino da smo izgubili sve mire i granice! rekla je Dobra Parona i pročitala in iz novina da novi prijedlog Zakona o socijalnoj skrbi predviđa ukidanje invalidnine svakomen zaposlenomen invalidu ako zarađuje više od 4 ijade kuna. Pari da ljudi sa invaliditeton prestaju oto biti kada se zaposlu! – naljutila se i zaitnila novine u kantun šanka.
– Eto vidite da nan je nebo granica po vertikali, a Indija po horizontali! – doda je El Tigre, na šta ga je Dobra Parona prostrilila oštrin pogledom budućega američkog savjetnika protiv korupcije u Rvaskoj. To je onaj pravni specijalac šta ga je američki prisidnik Bajden odlučija na proliće postaviti u Zagrebu, sa ovlastiman za cili Zapadni Balkan, ka nika dektiva za ove nestašne političare sa lipljivin prstiman.

Obnova Banovine i Zagreba

Zašto Indija? – bilo je pitanje i u zbleznutomen pogledu njegovoga kompanjona.
– Pa zato šta, kako sada stvari stoju, niko osin Indijaca ne želi raditi u našen građevinarstvu pred kojin je obnova Banovine i Zagreba poslin potresa. Domaćen svitu oto su niske plaće, a iz istih razloga i svi iz bivše države radije iđu dalje na Zapad nego da se mrču ode. Eto, zato nan je Indija granica po zemaljskoj horizontali, objasnija in je El Tigre.
– Znači, "Bože čuvaj Rvasku i demografski potencijal Indije!" - nazdravija je B.S. Uskoro.

19. travanj 2024 03:34