StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Joker zovi: Pametni pitaju, pa i SOU ako triba - ol‘ su SDP i HDZ bolji od nas?

Piše Branimir Periša
25. listopada 2024. - 21:07
Zagreb, 231024. Hrvatski sabor, Ilica. Pocetak sjednica Hrvatskog sabora. Na fotografiji: Marin Miletic.Damjan Tadic/Cropix

-Ko bi to reka! Nolki čovik, kolos, pa se ne sića onoga šta već znadu i mala dica. Brani ono šta je neobranjivo, pari da smo svi mi dobro zapantili. Evo, jel‘ se vi sićate riči Zokija Milanovića!? - obraća se Dobra Parona svojin najdražin mušterijaman.

-Molin vas najlipše da deklasificirate podatak, da ne rečen dokumenat! Pa nismo u Saboru, majko mila! Daklen, na koje oto Milanovićeve riči mislite? Prisidnik je ovih godina tolko toga izgovorija da to ni Gugle ne panti, atroke obični rvaski građanin samaštran pustin bitkaman između dva brda rvaske politike. - oškoprcnija se El Tigre.

-I ko je uopće „nolki čovik, kolos!?” I ja san kolos, doduše ne znan šta mi je danas, nešto san uša u se, smanjija se, al‘ iman stav!

-Ajncala, počeli smo se igrati saborskih pripucavanja! - rekla je ona, a onda je priznala da je teke zabrzala.

-Daklen – nastavila je staloženo – Milanović je mali miljun puta reka da naši vojnici iđu u Ukrajinu i da on raspolaže sa otin podaciman. Nema onoga ko to nije čuja, tija ne tija, a onda u ovoj saborskoj trakavici o misiji rvaske vojske povezanoj sa raton u Ukrajini za govornicu stane kolos Peđa Grbin i počne nas uvjeravati da Zoki oto nije reka. Svi ste vi blesavi, šuše najobičnije poručija nan je sviman između redova. Eto, to je taj div, Grbin. Jesan li dobro deklasificirala!? - zatrepćala je okicaman.

-A virujte, ne znan jeste li dobro deklasificirali dokumenat! - pogleda je prema njojzi, a onda prema svomen kompanjonu Bili Smo Uskoro. On je slegnija rameniman i promrsija:

-A da pošaljemo upit SOA-i? To je sada u trendu, ol‘ su oporba i HDZ bolji od nas!? Možda budemo pametniji poslin njiova odgovora...

-Prihvaća se – otpovrnija mu je El Tigre, ali dotle ipak imamo neke poznate podatke. Ka šta je otaj da kolos Grbin ustaje u Zokijevu obranu, a ispa je kolosalno manji od makova zrna kada ga je Prisidnik uklonija sa SDP-ove govornice i objavija da je on stranački kandidat za Prisidnika. Ima i drugi podatak – nastavija je, poput onoga da par godina nije zna živi li u Puli oli u Zagrebu. Zapravo, da ne bude zabune, već je bija priselija u Zagreb, ali je prima putne troškove ka da na sjednice Sabora putuje iz Pule...

-Da, da, u pravu ste, sićan se, sićan... - rekla je Dobra Parona zamišljeno, na šta je B.S. Uskoro vrlo zloćesto zaključija da je Ukrajina Grbinu možda željena destinacija. Za troškove, naravski – u Zagrebu si, a onda pišeš da putuješ iz Ukrajine...

-Ipak stoji pitanje kako nolki čovik, a ispada da se boji puno nižega Milanovića. Još ga i brani u Saboru, a ovi ga je, svi smo vidili, maka u stranu i reka mrtvo-ledeno: „Ja san kandidat!”

-Ol‘ se vi ne bi bojali da Zoki stane prid vas, s nako napeton jaketon di je svaki botun ka metak iz kalašnjikova!? - jopeta je zloćesto primjetija B.S. Uskoro. Doduše, Grbin bi zbog visine moga dobiti botunski rafal razon bedara i šta da tolki čovik ostane niko vrime nepokretan od takvoga ranjavanja!?

Bilo je to previše čak i El Tigreu, a i Dobra Parona privrnila je od neugode očiman na otu prispodobu.

-Ajmo malo ozbiljnosti, jerbo je situacija vrlo složena, čak i napeta! - upozorija ih je El Tigre. Na zaključak Dobre Parone da je u nas vaik tako i da šta je tute novo, odgovorija je da je ovo ništa prema najnovijen podatku: Srbija je raspisala natječaj di za nove pregovore o pristupanju EU traži Rvata koji ih voli. Naš Tonino Picula iz Varoša, povjerenik za Srbiju, nikako in ne odgovara; pišu da je „srbomrzac”.

-A da vrli susidi potraže na jednomen našen poznatomen brdu!? Tamo je jedan Rvat kojemu je slatko grliti se sa Dodikon, možda bi se tapša i sa Vučićon... - jopeta je B.S. Uskoro prosuja otrov.

-Jel‘, jel‘, a koji je taj? - naperila se Dobra Parona.

-Ne znan, virujte! - slegnija je rameniman El Tigre. Ali, pitaćemo SOU, pa ćemo biti pametniji.

25. listopad 2024 21:08