StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

I poslin Frke je frka: Arsen Bauk dokazuje da je boje iseliti u Sabor nego u Ameriku, di je puno njegovih Bračana

Piše Branimir Periša
19. veljače 2022. - 17:36
Zagreb, 110222. Trg svetog Marka. U Hrvatskom saboru pocelo je glasanje o amandmanima. Na fotografiji: Arsen Bauk.Damjan Tadic/Cropix

Slika crnog praščića koji se veselo valja u blatu tako da mu iz gliba jedva viru ušesa nalazi se na počasnomen, povišenomen mistu na zidu Paronine betulice iza šanka.
- Da nije sladak? Unj, unj, guci, buci gico mali! – sve ona tepa svinjčetu i cila se rastapa od miline, ka da se i sama brčka u onomen blatu na slici.
- Vid' mu njuškice, a ušica lipih… Ko je to meni spasija splisko ugostiteljstvo od desanta združenih pomorskih i zrakoplovnih snaga Amerike!? - nastavlja ka da je pobenavila, sva uživljena u kokolavanje sa fotografijon.
Onda se uozbiljila i rekla svojin najmilijin mušterijaman da se jedino crnoj slavonskoj svinji more zafaliti šta se u Splitu uspješno odolilo nenadanoj mini-turističkoj sezoni pristigloj na palubaman golemoga američkoga ratnoga broda teke manjega od Brača.

Žuti mravi

- Guske su spasile Rim, a crna slavonska Split; jerbo, kada je sa nuklearnog nosača avijona Hari Truman gradon prokuljalo pet ijada članova posade, aj' se ti snađi!? Vojska je ka žuti mravi, tare sve prid sebon pa da iz Slavonije nije stigla urgentna pomoć u obliku crne slavonske, slabo bi prošli! Tako su rekli spliski ugostitelji u te-ve reportaži, pa ako oni tako smatraju, ko san ja da mislin drugačije? – kazala je Dobra Parona sa zaključkon da cila Dalmacija bez vanjske pomoći ne bi mogla skupiti tolko spize kolko gladna vojska more samaštrati.
Jerbo mi samo čekamo da nan dođu gosti, ali tribamo se pripremiti za sezonu, a ne vako iznenada! – zaključila je.
- Znači, more se kasti da Amerika jopeta i vaik iznova spašava… USS Hari Truman spojija je plavu i zelenu brazdu kako nije napravila ni jedna Jadranska orijentacija dosad, reka je El Tigre. Na to je Bili Smo Uskoro promrsija šoto sebe da se Amerikanciman, barenko šta se njega tiče, moglo ponuditi i Trumanovih jaja, ne bi in pala kapa sa glave.
- Ma ajte molin vas, turizam se ne more graditi na američkin jajiman u prahu iz gladnih godina poslin Drugoga svitskoga rata! – otfrknila je na njega Dobra Parona, na šta je ovi otpovrnija da kada već nemamo svoje spize, koja je razlika između Trumanovih jaja i gumenoga sira made in EU u konbinaciji s taljanskin pomidoraman za picu?

Jopeta je frka

- Amerikanci su došli napraviti ekonomski bum u Splitu! Tako je rekla ona njiova vojnikinja te ve reporteru u mikrofon pa vas molin da se zadržimo na otomen! Doduše, nisan siguran jel' se sprdala, ali sada nije važno – apelira El Tigre videći da bi vrag moga odniti šalu
- Bolje ekonomski bum u splitu nego „bum-bum“ u Ukrajini, otpovrnija je B.S. Uskoro, a na to je Dobra Parona tugaljivo procidila da je ode stalno „tres!“ osin saborskin zastupniciman kojiman je vaik „bum!“. Eto, čita kako i SDP-ovci Grbin i Bauk dokazuju da Frka Petešić nije jedini bauk u zemlji. Ili, ako oćete, i poslin Frke jopeta je frka, pa nas dugoročno niko ne more spasiti.
Grbin je tako godinaman naplaćiva naknadu za odvojeni život iako mu je žena preselila iz Pule i živu zajedno u Zagrebu, a Bauk isto prima dodatak ka da živi na Braču, iako je u glavnomen gradu otkako je oša na faks. To mu je donilo 5 i po mijuna kuna kruva svr' pogače, a on govori da je to sve u redu jerbo će se kad-tad vratiti na svoj školj…
-Naravski da oće. Davno je svatija da je puno boje iseliti u Sabor nego u Ameriku, reka je El Tigre i potega gucalj pive.

26. travanj 2024 07:03