StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Čovik se nalija i tuka na vrata HEP-a. Taj je nafrka ka i Šibenčanin koji je opljačka radnju ispod nadzornih kamera

Piše Branimir Periša
20. siječnja 2024. - 11:35

- To je prava i pravna država! Ona koja polugama vlasti strelimice reagira na narušavanje sigurnosti i kriminalce stavlja iza brave! - oduševila se Dobra Parona brzinon kojon je policija ujitila, a sud osudija na 15 dana zatvora opasnoga izgrednika.

El Tigre i Bili Smo Uskoro odma su se naperili, jerbo je intonacija Dobre Parone ukazivala na oto da je pravdi i zakonu dolija kaki ojači korupcionaš, tipa Škugor. Očito je povećanje plaća sudciman dalo elana, pomislili su, napeto očekujući da in ona do kraja prinese šta je bilo.

Pao mu mrak na oči

U sljedećem trenutku međutin, splasnilo je oto veliko oduševljenje dobre i poštene gazdarice zbog izvršenja pravde. Svatila je tek kada je na nos natakala teke jače oćale i pažljivije se vratila članku u novinaman:

- Ma čekajte, šta je ovo? Jel’ moguće? - ne more doći sebi, križajući se.

- Daklen - govori in, čovik se teke pošpruca u jednoj velikogoričkoj gostijoni i okolo dva i po u noći, ‘nako pri piću - a ima je 1,59 - zasta je isprid vrata poslovnice od HEP-a.

Naravski, pa’ mu je mrak na oči, jerbo mu je HEP ukinija struju. Onda je počeja da in pas mater, oni će njemu i nabaška je tuka po vratiman poslovnice, vičući da mu dovedu policiju iz susidstva, frak in mater i drugo šta normalno iđe.

I bome, dozva je policiju, a i pržun, Remetinec. Za šta je sutkinji reka da su uvjeti života bolji u njegovoj kući bez struje nego tamo.

Biće je još dodatno uvridija zatvorski sustav! - skršila je ruke Dobra Parona očito pristravljena revnošću poluga vlasti nad čovikon kojega, prema njegovoj vlastitoj izjavi, najviše poštuju u birtiji iz koje je izaša u noć, jerbo ga častu pićen.

- Eto, jeste vidili? U svašta se moreš dirati nekažnjeno, ali HEP… Ne moreš in pokucati niti na vrata! A šta bi tek vamin napravili, draga gospojo, da ste uspili provesti onu namjeru da trošite letriku, a da, ka mađioničar u cirkusu, postignete da se mjerilo uopće ne vrti? - sitija ju je El Tigre.

- Puštite vi mene! Ja san poštena žena i ne bi se badala u vrata Elektre, oli HEP-a, kako oćete. Vidite da je ode glavni problem u vratiman, biće su jadnoga čovika nadzorne kamere snimile! - otpovrnila mu je prkosno.

- Pa snimile su kamere svih nacjonalnih televizija oporbene zastupnike u Saboru kako lupaju po klupaman i uništavaju inventar, pa nikomen ništa! A i jedan politički glavar prilikon javnih istupa ima barenko po stupnja više alkohola u krvi od otoga nesritnika, lupa po svemu i svakomen, pa jopeta nikomen ništa - javija je Bili Smo Uskoro.

Navucite triko

- Ja mislin - nastavija je - da je otaj naš prijo nafrka isto ka i oni naš, šibenski lopov šta je, nema puno, opljačka radnju odma do nadzorne kamere pa ga je ujitilo u roku od keks. Povirovali su našoj oporbi, koja se protivila uvođenju nadzornih kamera, jerbo da će snimati jedino pase i mačke po gradu. Živi cirkus!

- Dajen glavu da i mene snimaju kada u ređipetu i mudantaman rastiren robu! - rekla je ona, na šta jon je El Tigre ka iz topa odgovorija da zato nema nikakvoga razloga.

- Niste lopovica, ni mačka oli pas, niti ste maca ka i prije. Probajte rastirati robu u trikou, možda ko pomisli da ste teta na trapezu, kada je već cirkus tute…

26. travanj 2024 23:28