StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Bazenski turizam na pet metara od mora: najbolji su tereni di je bazen tolki da nema mista za kuću

Piše Branimir Periša
4. veljače 2024. - 08:08
Osijek, 160723. Osjecani se osvjezavaju od velikih vrucina na poularnom kupalistu Copacabana. Na fotografiji: kupaci na bazenima Copacabane.Vlado Kos/Cropix

– Bože mili! Da su bazeni u Istri puni nametnika šta napadaju criva! Ja b‘ rekla da je posridi obična izmišljotina i pari mi se da sve oto pumpa konkurencija, samo da bi goste odvratila da dolazu u nas. To je specijalni rat Njemačke, kako ćemo dostići onu famoznu 2019. godinu sa takin preprekaman? – zabrinuta je Dobra Parona zbog barufe šta se digla u našoj turistički najrazvijenijoj županiji.

– Ma di će Njemačka voditi specijalni rat kontra nas, oto su nan saveznici! – prikrstija se Bili Smo Uskoro, ne virujući da ona more reći nešto takoga. Doduše, nije mu nikako jasno šta ćeš doći ode litovati, na tako lipo more, pa se onda banjati u bazenu. Aj, razumija bi da smo u Australiji, oli na Floridi, di te more izisti morski pas i ugristi ona malešna, otrovna obotnica, al‘ šta je ode taka opasnost?

Bacite još malo klora

– E, a šta ne bacu vrićicu-dvi više klora? – logično pita dobra i poštena gazdarica. Međutin, odgovorija jon je B. S. Uskoro:

– Lakše je kloron ubiti morskoga pasa nego otoga nametnika šta se Evropljanimam vrti po criviman.

– Ma pušti ti to da su nan Njemci saveznici, niko ne voli da mu se po drobu motaju nekakvi crvići, a još su i praživotinje. Nego – nastavija je ozbiljnin glason – ja mislin da nan je ota nezgoda sa bazeniman u Istri prava prigoda da mi ode uskočimo i privučemo goste ako je bazen standard litovanja – zalaže se El Tigre.

– Eno, na Brodarici su na dva terena uz more osvanila dva dobra bazena, a da ih vlasnik uopće nije tija napraviti. Obala je niska, odma priko glavne ceste Brodaricon uz more, a graditeljski apetiti su veliki. Šta više katova, to su dublji temelji i u otomen slučaju se dolazi do mora. Jedan je vlasnik čeka oseku, ali se ništa nije dogodilo. Onda je danima ispumpava more, jopeta ništa, osim šta je u otoj buži dobija friško more! Jasno kada je na dilu zakon spojenih posuda: vlasnik druge parcele doša je nekako problemu u kraj sa petunon za podvodne radove i sada tute ziđe kuću koja je tolika da na terenu neće biti mista niti za pitar, kamoli za koje stablo!

– Dobro, jel dosta uvoda? Šta uopće oćete reći? – nestrpljiva je Dobra Parona. Koluta očiman i daje mote B. S. Uskoro, a ovi samo nemoćno uvlači glavu u ramena.

– Pa lipo – nastavlja El Tigre – šta ne bi konačno bili pametni ode u Šibeniku, pa na ovomen primjeru razvijali bazenski turizam na pet metara od mora? Pari blesavo, ali dajmo turistiman ono šta tražu! Triba in na svakomen koraku praviti take bazene sa prirodnon izmjenon mora. I puštati ribu unutra, neka čisti parazite ako ih uopće ima. I naravski, napraviti dobru reklamu, pa da vidiš! Ona famozna 2019. biće profumo di mona prema otome hitu. Ne triba take bazene ni oziđati, osin sa teke lipšon daskon, neka sve bude naturalno.

Oseka u možđanima

– Vi niste normalni! Imate oseku u možđanima! – oštracala ga je, no on je na to samouvjereno doda da je oto šta je rekla tipično za neznalice. Oni šta kopaju duboke temelje na plitkin tereniman su normalni, a on, koji ima rješenje za problem, nije!?

– To bi, uostalon, smanjilo betonizaciju i pomoglo lokalnoj zajednici. Dosad su kuće tolke da u dvorište ne more ući auto, a sada bi bazeni zauzeli sve kvadrate, da nema mista za napraviti kuću. I svima dobro!

– Šta pijete!? Kuća časti… – rekla je tužno, glason poraženoga koji traži milost…

27. travanj 2024 22:10