StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Glasina

11. travnja 2017. - 11:07

Ova SDP-ova ekipa šta juriša na grasku vlast stvarno je drukčija od drugih, kako se i zove, zaključila je Dobra Parona nakon šta je pročitala šta su sve rekli na konferenciji za novinare ovih dana, sklopila novinu i zagledala se kroz ponistricu u svoju kalu.

 

Nježine najdraže mušterije, obišene o šank uza svoja jutarnja pića pogledali su kratko jedan u drugoga, a onda u nju.
Jerbo, ako zatrepće okicaman nako zaneseno kako već znade, znači da su na pomolu nježine nove uzdanice i tihe patnje iz svita politike. Oto ne bi bilo čudno budući da su Dobra i Živković dva kršna, naočita muškardina, a moguća dogradonačelnica Mija Matić jedna simpatična, otvorena mlada žena... Naravski, treptaji okicaman odnosili bi se na nekoga od ove dvojice, ali ih najdraži gosti betulice nisu spazili.

- Ako se sadašnji poteštat, doktor Burić ne siti počastiti ovu ekipu barenko ručkon poslin izbora, ja ću mu pripomeniti, rekla je odjedanput. Jerbo, dodala je, ovo mi se paru jedini pretendenti na gradsku vlast koji ne bi sebi dali glas, nego njemu. Da nisu potpisali kaki pakt? - okrenila se Dobra Parona prema El Tigreu i Bili Smo Uskoro.

Prvo su Buriću digli rejting štracajući gradsku upravu da je raskopala grad, pa su onda s ovin zadnjin nastupon napravili zaokret navodeći šta će napraviti dobiju li na izborima... Ka da in je klasni neprijatelj radija pi-ar kampanje... rekla je ona krsteći se livon i desnom.

- Ma nije - uključija se El Tigre, cili sritan šta će moći biti otvoren, jerbo s nježine strane očito nema nikakvih treptaja okicama.
- Josip Živković, pročelnik za komunalne poslove prije sadašnje HDZ-ove ekipe u gradskoj upravi zapravo je zaspa još prid kraj svoga mandata i probudija se prije koji dan, ali misli da je spava samo jednu noć. Zato su se ove SDP-ove uzdanice i nazvali "Drukčiji od drugih".
- Ma dajte, jel' medicinski moguće da čovik more toliko spavati? Aj, ako je ne daj bože koma, ali san... - gleda Dobra Parona El Tigrea sva u čudu, ne virujući vlastitin ušiman.

- Je, je draga naša gospojo, tako je kako van je reka - priklopija je Bili Smo Uskoro i doda kako je oto sasvin jasno po Živkovićevin ričiman na konferenciji za novinare. Cilj SDP-a je recimo, porušiti sve administrativne barijere koje koču razvoj grada i svin ulagačiman omogućiti dobivanje dozvola najkasnije za tjedan dana. A isti je Živković, nastavlja, bija u SDP-ovoj graskoj upravi koja je sama stvorila barijeru i još prije četri godine zakočila izgradnju čvorova Rokići i Meterize, radi navodne zaštite borića i jedne ruševne kuće, samo zato da prid izbore ne ispane da će Šibeniku to doniti HDZ. Barijera je srušena tek sada, kako znamo.

 

- Čekajte, zbog otoga spavanja on zapravo misli da su prid nama oni prošli izbori, 2013. pa sada iđe teke popraviti sve one stvari koje su zabucali. Pa da, zato je i meni sve to čudno... Popravlja bi Živković šibensku rivu za šta je ka komunalni pročelnik reka da je tehnički neizvedivo, pa je županijska lučka uprava na to napravila projekt rekonstrukcije rive i dolačkih mandroća, a Burić ga stavija u svoj program. Onda, radija bi po projektu nepostojeću drugu fazu rekonstrukcije tvrđave sv. Mihovila... - uf, stvarno se naspava - rekla je Dobra Parona.

- Pa da, tek se rasanja i otra krmeje. Jerbo po njima sv. Mihovil uopće ne bi bija dovršen, još bi i šolde morali vraćati Evropi. U njiovo vrime, kada je daklen zaspa, nije bilo ni jedne tvrđave, kamo li dvi napravljene, sa trećon u rekonstrukciji, pa je zato i reka da se na tvrđavama ništa ne događa. A da je samo pita di triba, zna bi da su nan fortice samoodržive, da zarađuju miljune kuna i ne bi mu palo na pamet graditi marinu di su dubine sidrenja 40-tak metara, uzvodno od Banja. Tako da sve šta ne triba od brodova i marine kurenat donese na kupalište, a smeta in je iskrcaj kamena na obali TEF... Da ne bi prašina kupačiman natrunila oči - pridoda je El Tigre listu zaključaka nakon Živkovićeva buđenja.

-Znate, rekla je Dobra Parona, kandidatkinja za dogradonačelnicu Mija Matić također se naspavala, ka i svi mladi ljudi valjda. Jerbo, ona bi opet organizirala Terraneo festival kojega više nema, ali šta s time ima gradska uprava?
- Je, istina je da nema - reka je B.S. Uskoro. A ne znan ni šta imaju birači od Živkovićeve poruke da ih prosuđuju po ričiman, a ne po glasinama koje se o njiman šire, a vezane su za SDP-ov tim u kojemen je i HDZ-ovac Dobra.
- Ne znan, ja san o Živkoviću dosad čuja samo jednu glasinu. Ta zvuči ka pohvala, a izreka ju je Franko Vidović, glavni naš SDP-ovac: da je Živković bija najbolji pročelnik za komunalne poslove u gradu ikad!

19. travanj 2024 00:05